College: slopen betaalbare huurflats niet asociaal

Burgemeester en wethouders delen niet de mening van de Socialistische Partij (SP) dat het slopen van betaalbare huurwoningen asociaal en funest voor de sociale volkshuisvesting is. Zij antwoorden op vragen die de partij aan de gemeenteraad en het college had gesteld naar aanleiding van het uitstel van de sloop van de flats aan de Carmenlaan.

De SP maakt zelf geen deel uit van de raad. Dat bewoners en corporaties niet tijdig zijn geïnformeerd over het uitstel en het in de krant moesten lezen, komt volgens het college doordat een vertrouwelijk advies aan een raadscommissie in handen van de pers terecht is gekomen.

Daardoor verscheen het nieuws al in de media, voordat bewoners en corporaties op de hoogte konden worden gesteld, wat volgens B en W wel de bedoeling was en inmiddels ook is gebeurd. Het uitstel van de sloop en vervangende nieuwbouw heeft te maken met het feit dat er op de plaats van de flat waarschijnlijk een halte moet komen voor de tram. Het is volgens het college niet uitgesloten dat bij de komst van de Noord-Zuidlijn (metro) lijn 5 niet meer stopt in het Stadshart. Mogelijk verdwijnen ook andere stations uit Amstelveen. Een nieuwe halte zou bij de Carmenlaan kunnen komen, denken B en W. Zij onderzoeken dat nu. “Het realiseren van de geplande woningen aan de Carmenlaan zou onomkeerbare gevolgen hebben voor een optimaal functionerend openbaar vervoer,” aldus het college. “Om die reden is besloten tot temporisering van de ontwikkeling van het Carmengebied tot duidelijk is welke effecten de Noord-Zuidlijn op de omgeving zal hebben.” De lijn moet in 2015 in gebruik zijn. De sloopplannen gaan overigens gewoon door en de bewoners worden uitgeplaatst naar ‘voor hun aanvaardbare vervangende’ woningen.B en W zijn niet bereid de leegkomende woningen aan de Carmenlaan tijdelijk te beschikking te stellen van studenten en starters. Van sloopplannen voor eengezinswoningen aan de Parelvisserslaan binnen tien jaar zeggen zij niets te weten. De SP beweert van die plannen te hebben vernomen.

Lees ook:B&W: terugkeer naar Carmenlaan onmogelijk
Lees ook:SP: Eigen Haard wil weer woningen slopen
Lees ook:Gemeente compenseert schade corporaties voor Carmenlaan
Lees ook:Ex-bewoners gesloopte flats Carmenlaan ontevreden
Lees ook:Raat tegen sloop EH-woningen Acacialaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.