GroenLinks wegens verkiezingen wijken in

GroenLinks in de wijkDe verkiezingen komen er aan, dus de diverse politieke partijen in de gemeenteraad trekken weer de wijken in om onder inwoners daar met beloften te strooien en te doen alsof zij naar hen luisteren. Op een enkele uitzondering na zijn zij er nadien weer vier jaar onzichtbaar, dus wie met hen wil spreken (het blijft natuurlijk bij woorden, daden volgen zelden) kan een poging waren. GroenLinks voert zaterdag een huis-aan-huisactie in een wijk. Welke dat wordt, is nog geheim en wil de partij niet zeggen. Volgende week wordt het bekend gemaakt, uitsluitend via Facebook en Twitter. Niet via andere media.

De partij zegt intussen graag in gesprek te gaan met inwoners van Amstelveen.

Daarom was zij zaterdag in Patrimonium om daar de mensen te informeren over de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. “We vertelden dat GroenLinks graag hoort wat er speelt in de wijk”, zegt campagneleidster Brenda de Kort. Volgens haar waren de reacties in Patrimonium ‘positief’, hebben de mensen het er naar hun zin, maar zij en “toch ook punten van zorg”, zoals de toename van overkomende vliegtuigen en de fijnstof en geluidsoverlast die dat met zich meebrengt, de drukke verkeerssituatie in de Oude Karsenlaan en toegangsroute naar het Amsterdamse bos. Ook uitten bewoners zorgen over de Amstelveense woningmarkt. “Ook hier Amstelveners die hun kinderen noodgedwongen zien vertrekken naar andere gemeenten.” GroenLinks zegt deze punten, die wonderwel in haar programma passen, ter harte te nemen.

Wie ook iets aan de lokale afdeling van de partij kwijt wil kan dat melden via: https://amstelveen.groenlinks.nl.

 

Lees ook:D66 en PvdA de wijken in
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:D66 wint Pubquiz van politieke partijen
Lees ook:Kamerlid helpt in strijd GroenLinks tegen Schiphol
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers

6 reacties op “GroenLinks wegens verkiezingen wijken in

  1. Frank Bikker

    Lijkt me toch handiger om wat eerder de wijken in te trekken. Zo zijn bij mij in de straat vandaag alle bomen verwijderd. Er heeft een volstrekte kaalslag plaats gevonden. Als leek kan ik natuurlijk niet echt beoordelen of dat echt nodig was, ivm riolerering, bomenziektes enz, maar ik weet wel dat de gemeente er een stel parkeerplaatsen bij maakt en maar een paar boompjes terugzet. Is dat niet wat vreemd voor een stad, die zich manifesteert als groen! Een paar jaar geleden heeft de gemeente ook al een parkeerplaats met parkeerhavens met een boompje aan elk uiteinde omgetoverd tot een steenwoestijn. Ik vind dat erg jammer.
    Ook staat dit beleid in tegenstellling tot de oproep van ik meen wethouder Bot om meer groen in de tuin te nemen ivm wateroverlast en klimaat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Partijen die alleen de wijk in gaan als de verkiezingen naderen. Puur voor de bühne.

    De SP is het hele jaar door actief.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Ik vrees dat ze dat tijdens hun éénmalige tocht dan ook vele malen hebben gehoord.

        /   Beantwoorden  / 
    2. p.g. van faassen

      Klopt, r-v (= marco lucas, nr.7 op de SP kieslijst).

      Ze gaan altijd de straat op om rotzooi te trappen, Hamas, Hamas te scanderen, Hamburg tijdens de G20 te slopen, mensen thuis lastig te vallen, te pas en te onpas Joden zwart te maken etc.

      Wees er maar trots op. Alhoewel jij en trots? Gaat niet goed samen, toch?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank Bikker

        Hoe verklaar ji dan dat de door jou bewonderde hr. Raat heeft gezegd dat de SP het meeste weet van wat er in de wijken onder de mensen speelt? Door jouw reacties verlaag je enkel jouw favoriete partij. Vind je niet? Oh ja, ik sta op nr. 8 van SP -kieslijst.

          /   Beantwoorden  / 
        1. p.g. van faassen

          “verlaag je enkel jouw favoriete partij”

          Welke partij is dat dan?

          Raat weet niet waar hij over praat. Wellicht niet op de hoogte van de enge SP gedachten.

          Jouw nr. 8 had ik al her en der aan de orde gebracht. Je stopte dan ook heel snel met je denigrerende opmerkingen naar Amstelveners toe.

          Voor de rest was het een ijzersterke reactie.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.