Twee mille voor initiatief in Nes

35985_fullimage_mensen_maken270_270x150Twee mille kreeg HappyNes dinsdag 18 juli. Het is een club inwoners van Nes aan de Amstel, die daar activiteiten voor tieners boven de twaalf jaar organiseert. De symbolische cheque werd aangeboden door burgemeester Mirjam van ’t Veld en wethouder Jeroen Brandes. Zij waren samen naar het dorp gekomen, waar op dat moment de zogenoemde ‘koffiebus’ stond van het gemeentelijke project #MensenmakenAmstelveen.

Wat dat door de al weer van Amstelveen scheidende burgemeester geïnitieerde project precies inhoudt, vertelden medewerkers van de gemeente. En zij gingen, net als de twee bestuurders, erover in gesprek met de naar de bus gekomen burgers.

Wie een idee voor sociale cohesie in een wijk heeft, kan daarvoor maximaal tien mille krijgen. Het is een prijsvraag onder de noemer ‘het winnende idee’. Daarmee laat de gemeente naar eigen zeggen zien dat men in Amstelveen om elkaar geeft en niet alleen naast elkaar, maar ook met elkaar leeft.35986_fullimage_oudere_dame270

‘En dat Amstelveen actieve en creatieve bewoners heeft die bruisen van de ideeën en initiatieven’, aldus B&W, die in totaal 60.000 euro beschikbaar hebben gesteld om de beste ideeën en initiatieven mogelijk te maken. Per goed idee is dus maximaal 10.000 euro beschikbaar.

Volgens de gemeente wil die met Mensen Maken Amstelveen de inwoners en de lokale overheid dichter bij elkaar brengen. ‘Zo hopen we de basis te leggen voor een succesvolle, veilige en vriendelijke samenleving waar mensen elkaar helpen en vanuit hun eigen denken en doen een bijdrage kunnen leveren aan de stad’, zegt de gemeente. Daarin klinken de herhaalde woorden van de burgemeester door, die de dat ambt sneller dan ooit iemand in de plaatselijke geschiedenis neerlegt.

 

Lees ook:‘Koffiebus’ vist naar buurtidee in Nes
Lees ook:Fonds voor suggesties voor zorg en welzijn
Lees ook:Idee voor meer leefbaarheid? 10 mille!
Lees ook:Duurzaam ‘energie-ontbijt’
Lees ook:Gemeente subsidieert bedrijven bij reïntegratie bijstandtrekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.