‘Koffiebus’ vist naar buurtidee in Nes

Het gemeentelijke programma #MensenmakenAmstelveen blijkt nu ook een zogenoemde koffiebus te hebben, om ideeën voor de kennelijk broodnodige sociale cohesie bij inwoners op te doen. Op dinsdag 18 juli brengt staat de bus van 16.00 tot 17.30 uur bij de scouting aan de Oude Visscher 32 in Nes aan de Amstel.

Medewerkers van de gemeente komen vertellen over het project. Omstreeks 16.30 uur komen burgemeester Mirjam van ’t Veld, initiatiefneemster ervan, en wethouder Jeroen Brandes ook even langs. Zij zullen dan een mooi initiatief van enkele inwoners van Nes in het zonnetje zetten, belooft de gemeente.

Een goed idee, waarmee de bedoelingen van ‘MensenMakenAmstelveen’ wordt gesteund, is tien mille waard. Daarmee moet de suggestie dan worden uitgevoerd. Er is in totaal zestig mille voor door B&W gereserveerd voor de prijsvraag ‘het winnende idee’ om – zeggen zij – ‘te laten zien dat wij in Amstelveen om elkaar geven, dat we niet alleen naast elkaar leven, maar ook met elkaar.’

De gemeente wil ook tonen dat ‘Amstelveen actieve en creatieve bewoners heeft die bruisen van de ideeën en initiatieven.’ Kijk op www.mensenmakenamstelveen.nl.

 Verharding

Volgens de gemeente gaat ‘Mensen Maken Amstelveen’ over de vraag hoe mensen met elkaar om willen gaan in Amstelveen. “In deze tijd van verharding is omkijken naar elkaar, elkaar op een positieve manier stimuleren en het geven van vertrouwen een groot goed”, zegt burgemeester Van ’t Veld. “Met Mensen Maken Amstelveen willen we onze gemeente en inwoners dichter bij elkaar brengen. Zo hopen we de basis te leggen voor een succesvolle, veilige en vriendelijke samenleving waar mensen elkaar helpen en vanuit hun eigen denken en doen een bijdrage kunnen leveren aan de stad.”

 

Lees ook:Idee voor meer leefbaarheid? 10 mille!
Lees ook:Twee mille voor initiatief in Nes
Lees ook:‘Koffiebus’ toert door de stad
Lees ook:Burgemeester gaat ‘luisteruur’ houden
Lees ook:‘Huiskamer’ in raadhuis en dialoog geopend

Eén reactie op “‘Koffiebus’ vist naar buurtidee in Nes

  1. frank

    Is dat artikel van Raat over pamperen dan geen verharding?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.