Fonds voor suggesties voor zorg en welzijn

Wie een goed idee heeft op het gebied van zorg, maatschappelijke ondersteuning en welzijn kan van 1 januari af geld krijgen van de gemeente voor de uitvoering. De gemeenteraad heeft woensdag besloten een twee jaar durende proef te nemen met een ‘Innovatiefonds Zorg en Welzijn’.

Het doel is de zorg efficiënter te maken en die dichter bij de mensen te blijven. “De meeste mensen hebben op enige manier te maken met zorg en welzijn”, zegt wethouder van jeugdzorg Jeroen Brandes (PvdA). “Vaak loop je uit eigen ervaring tegen dingen aan die beter kunnen. Met dit fonds hopen we inwoners, instellingen en bedrijven te stimuleren om hier ideeën voor te ontwikkelen.”

Volgens wethouder Herbert Raat van zorg (VVD) weten inwoners, bedrijven en instellingen vaak als geen ander wat er anders of beter kan in de zorg. En die krijgen door het nieuwe fonds de ruimte om met nieuwe initiatieven te komen, zegt hij. Het gaat om ouderenzorg, jeugdzorg, armoedebestrijding, gehandicaptenzorg of een andere vorm van hulp. Ook sport, cultuur en onderwijs kan erbij worden betrokken.

Er zit drie ton in het fonds, waarvan per project maximaal € 40.000 kan worden aangevraagd door een bedrijf en een inwoner € 15.000. De ideeën moeten wel voldoen aan de Amstelveense Subsidieverordening en een aantal aanvullende criteria. Het initiatief moet bijvoorbeeld onderscheidend en vernieuwend zijn, beschikbaar en bereikbaar voor Amstelveense inwoners en leiden tot een blijvende verbetering voor hen.

Het besluit van de raad werd genomen dankzij een in juli aangenomen motie. Meer informatie: www.amstelveen.nl/innovatiefonds

 

Lees ook:PvdA en D66 willen fonds voor zorginnovatie
Lees ook:Innovatiefonds Zorg en Welzijn op komst
Lees ook:Voor instellingen welzijn en zorg verandert veel
Lees ook:Gemeente: Alleen nog zorg voor wie het echt nodig heeft
Lees ook:Proef met één aanspreekpunt voor jeugdzorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.