Weer vrijwillige helpers ouderen gezocht

De daarvoor onder de noemer ‘Amstelveenvoorelkaar’ opererende Vrijwilligers Centrale Amstelland is weer op zoek naar verleent vrijwilligers die in diverse wijken ouderen of mensen met een beperking willen helpen.

Voor een dementerende vrouw van 96 in Bankras /Kostverloren wordt er een gezocht die wekelijks – in de middag, behalve op dinsdag en donderdag – langs komt om gezelschap te houden of samen een blokje te gaan wandelen. Liefst iemand die Frans of Portugees spreekt, want zij is van oorsprong Française en woonde jarenlang in Brazilië. De Nederlandse spraak is door kort geheugenverlies achteruit gegaan. Zij houdt zich bezig met legpuzzels, wil ook wel spelletje Rummicup spelen voor de afleiding. (1179)

Voor een vrouw van 91 in Elsrijk zoekt de centrale een vrijwillig(st)er die wekelijks langs komt voor een korte wandeling en bijvoorbeeld even theedrinken in Nieuw Vredeveld. Eventueel ook wat boodschappen. De vrijwilliger moet haar wel in haar waarde laten en ze houdt graag zelf de regie. (1632)

 

In Keizer Karelpark wordt or een 90-jaruge vrouw een vrijwilliger gezocht, die met haar lopend naar de winkel wil gaan. Bij voorkeur twee keer per week. Meestal op korte afstand (op vrijdag of zaterdag van Wimbledonpark naar AH Bovenkerk) en eenmaal in de twee weken op dinsdag naar de Coöp, na haar bezoek aan de fysiotherapie Lindenlaan. De vrouw is slechtziend, zeer zelfstandig en neemt erg graag haar eigen beslissingen. (1435)

 Groenelaan

Een vrouw van 87 jaar in Groenelaan zoekt een vrijwilliger met auto om wat uitstapjes te maken op dinsdagmiddagen. Bijvoorbeeld naar Groenhof, Stadshart of Gelderlandplein. Bij mooi weer vindt ze het ook gezellig om iets te gaan drinken op een terrasje. Mevrouw krijgt een inklapbare rolstoel. (1513)

Regelmatig is er vraag naar vrijwilligers die, samen met een cliënt, boodschappen willen doen met de auto, meldt de centrale.

 

 

Lees ook:‘Amstelveen voor elkaar’ zoekt vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor hulp aan wijkbewoonsters
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers

5 reacties op “Weer vrijwillige helpers ouderen gezocht

 1. Frank Bikker

  Raat heeft nu geconstateerd dat het in diverse tehuizen van Brentano niet goed gaat. Misschien moet hij nu eens gaan kijken hoe het is gesteld met “zelfstandig ” wonende bejaarden. Omdat deze gevallen allemaal verspreid wonen valt de rotzooi daar minder op , maar ik denk dat hij in menig geval zich daar helemaal rot schrikt. Gewoon meegaan met mensen van de werkvloer zonder dat er een leidinggevende of manager in de buurt is. En zelf een paar willekeurige personen uit de lijst halen op het moment zelf. Ook na de verkiezingen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Als er steeds meer zorg aan vrijwilligers over wordt gelaten is een glijdende schaal onafwendbaar, Frank. Er komt een moment dat Raat niet meer onder deze conclusie uit kan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Helemaal mee eens. Een vrijwilliger kan ook geen echte verantwoordelijkheid dragen. Je kunt wel aan praatcontact doen, eventueel gecombineerd met koffie drinken, assisteren met uitjes en dergelijk soort zaken, maar niet assisteren met koken en klaarmaken van de bewoners in een huiskamer van een verpleegtehuis, zoals je nu vaak ziet. Ook zie je stagiairs allerlei werk doen waarvan je af kunt vragen , mogen ze dat zelfstandig doen.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Rick

  Ik denk dat stagiairs en vrijwilligers deze verantwoordelijkheden krijgen omdat er geen andere keuze is. Vaak <a href="http://www.hulpwinkel.nl/&quot; title="hulpmiddelen online"zie je dat verzorgingstehuizen onderbezet zijn met personeel. Hierdoor worden de werkzaamheden denk ik maak doorgeschoven naar de stagiairs en vrijwilligers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ordininaire advertentielink.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.