Vrijwilligers gezocht voor hulp aan wijkbewoonsters

VrijwilligerscentraleAmstelveenvoorelkaar, de kreet die de Vrijwilligerscentrale zich tegenwoordig aanmeet, heeft weer een aantal vrijwilligers nodig om ouderen of mensen met een beperking in wijken te helpen.

Voor een dementerende vrouw van 96 in de wijk Bankras / Kostverloren wordt een vrijwilligster gezocht die wekelijks langs komt om haar gezelschap te houden of samen een blokje te gaan wandelen. Graag met iemand die de Frans of Portugees spreekt. Ze is van oorsprong Française, heeft jaren in Brazilië gewoond en spreekt daardoor zeer goed Portugees. Door achteruitgang van met name haar korte termijn geheugen ging ook Nederlands achteruit. Mevrouw houdt zich bezig met legpuzzels, wil ook wel spelletje Rummicup spelen voor de afleiding. (1179)

Ook in Bankras-Kostverloren: een wandelpartner gezocht voor een 80-jarige vrouw. Zij kampt met gezondheidsproblemen, waardoor het voor haar moeilijk is zelfstandig naar buiten te gaan. Een vrijwilligster gezocht die 1 x in de week, op dinsdag, met haar een wandeling wil maken en eventueel een boodschapje wil doen. (1702)

 Elsrijk

In Elsrijk wordt voor drie vrouwen hulp gezocht. Voor een vrouw van 86, met vasculaire dementie bijvoorbeeld. Zij woont zelfstandig, op loopafstand van het Stadshart en wil graag eens in de 14 dagen iemand die het gezellig vindt om samen met haar te wandelen, met de rollator, en daarop wat boodschappen mee te nemen. Het zou fijn zijn als er iemand is die ook veel van muziek houdt. Mevrouw heeft een conservatoriumopleiding piano en zang. Zij was klassiek zangeres en houdt van (licht) klassieke muziek, jazz en Franse chansons. Zij heeft een lieve kat, op wie ze zeer gesteld is. (1660)

Een 72-jarige vrouw in Elsrijk is op zoek naar een gezellige, ondernemende vrijwilligster om uitstapjes mee te maken. Zij vindt het leuk te winkelen, ergens te gaan lunchen of een markt te bezoeken. Mevrouw komt uit Amsterdam. (1639)

Een 91-jarige vrouw in Elsrijk, zoekt een vrijwillig(st)er die wekelijks langs komt voor een korte wandeling en bijvoorbeeld even theedrinken in Nieuw Vredeveld. Eventueel ook wat boodschappen. Vrijwilliger, die mevrouw in haar waarde laat. Ze houdt graag zelf de regie. (1632)

 KKP

In Keizer Karelpark gaat het ook om drie vrouwen. Zoals die van 74 jaar, zoekend naar een vrijwilliger die haar weer weet te activeren. Door persoonlijke omstandigheden heeft zij niet altijd de kracht zich op te laden om erop uit te gaan of hobby’s op te pakken, maar zou dit wel graag willen. Mevrouw hoopt een zorgzame, levendige, mannelijke vrijwilliger te vinden die openstaat voor het spirituele aangezien mevrouw zelf Reiki meester is. (1705)

Ook in Keizer Karelpark: 85-jarige die een wat oudere vrijwilliger (60+) wil. Zij ziet op haar zoon na nauwelijks mensen en ze vereenzaamt. Intelligente vrouw die er behoefte aan heeft met iemand te praten en er af en toe eens uit te gaan. Belangrijk is dat de vrijwilliger geduldig is en de grote lijn in het oog houdt. (1669)

Verder zoekt een 90-jarige dame in Keizer Karelpark een vrijwilliger die met haar lopend naar de winkel wil gaan. Bij voorkeur 2 keer per week. Meestal op korte afstand (op vrijdag of zaterdag van Wimbledonpark naar AH Bovenkerk) en eenmaal in de 2 weken op dinsdag naar de Coöp, na haar bezoek aan de fysiotherapie Lindenlaan. Zij is slechtziend, zeer zelfstandig en neemt erg graag haar eigen beslissingen. (1435)

Groenelaan

Een vrouw van 75 in Groenelaan zoekt een vrijwilliger die een keer per week komt voor wat boodschappen en een praatje. Mevrouw is weduwe. Zij voelt zich somber en is vaak verward (1479).

Ook in Groenelaan een vrouw van 87 die een vrijwilliger zoekt met een auto om wat uitstapjes te maken op dinsdagmiddagen. Bijvoorbeeld naar Groenhof, Stadshart of Gelderlandplein. Bij mooi weer vindt ze het ook gezellig om iets te gaan drinken op een terrasje. Mevrouw krijgt een inklapbare rolstoel. (1513)

Een vriendelijke en goedlachse vrouw van 91 in Westwijk vraagt een vrijwilligster die haar gezelschap wil houden en met goed weer een klein stukje wandelen. Zij is gereformeerd en een geregelde kerkgangster en heeft belangstelling voor lezen en tuinieren. (1703)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met team Amstelveenvoorelkaar via 06-22691437. Of via e-mail: [email protected].

 

Lees ook:‘Amstelveen voor elkaar’ zoekt vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor gezelschap ouderen
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor hulp ouderen in wijken
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers

2 reacties op “Vrijwilligers gezocht voor hulp aan wijkbewoonsters

  1. Frank

    Ik schaam me diep voor deze maatschappij , die verwarde en dementerende mensen “zelfstandig” laat wonen. Mensen die hun hele leven hebben gewerkt om onze studie, HA , enz. te bekostigen en waarvoor we nu als maatschappij te beroerd voor zijn om ze een aangename levensavond te geven in een verzorgingshuis. Maar onze liberale vrinden lullen wel over “voltooid leven” . Te walgelijk voor woorden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Ik heb me als vrijwilliger aangemeld voor vier dagen per week à €1900 bruto p.m. Ook ik wil mijn steentje bijdragen aan de maatschappij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.