Vrijwilligers gezocht voor hulp ouderen in wijken

Amstelveenvoorelkaar, de naam waarmee de Vrijwilligerscentrale Amstelland zich tooit, zoekt weer vrijwilligers om in wijken hulp aan ouderen of mensen met een beperking te bieden. Uitsluitend voor hulpbehoevende vrouwen overigens, want mannen hebben zich deze keer niet gemeld.

Twee vrouw van respectievelijk 77 en 82 in Patrimonium zoeken gezelschap. De een, sinds kort in Amstelveen wonend, wil graag een praatje te maken en er eens uit om te wandelen, op maandag, donderdag of vrijdag (1674). De andere vrouw zoekt iemand met een auto om één keer in de week boodschappen mee te doen (1251).

In Randwijck zoekt een vrouw (75) iemand die een keer oer week met haar een half uurtje wil wandelen. Zij heeft fysiek een zware tijd achter de rug (1573). Ook een vrouw van 90 zoekt, op aanraden van haar fysiotherapeut, in dezelfde wijk (twee keer per week) een wandelgenoot. Zij is afhankelijk van een rollator en durft niet meer goed alleen de straat op, is heel sociaal en gezellig en hoopt dan ook een vrijwilliger te vinden die tijdens het lopen in is voor een leuk gesprek. Als er niet gelopen kan worden, bijvoorbeeld door de weersomstandigheden, kan men binnen blijven, kletsen en gezellig een kopje koffie te drinken. Ook zou het heel fijn zijn als een vrijwilliger zo nu en dan wat lichte boodschapjes voor mevrouw wil doen. Het zal gaan om de maandag- en woensdagmiddag (1718).

Elsrijk

In Elsrijk zoeken vier dames vrijwilligers. Iemand van 88 wil met zo’n vrijwilliger op dinsdag, donderdag of vrijdag een wandelingetje maken en een kopje koffie drinken en af en toe een spelletje doen. (1720)

Een andere dame (72) denkt aan gezellige uitstapjes, vindt het leuk om te winkelen, ergens te gaan lunchen of een markt te bezoeken. Zij is nog goed ter been en heeft voorkeur voor de dinsdag, woensdag of vrijdag. Haar mobiliteit is redelijk. (1639)

Samen een klein stukje lopen is de wens van een andere vrouw (60) in Elsrijk. Zij heeft een baan gehad, maar is nu arbeidsongeschikt, houdt van handwerken en knutselen, heeft veel lichamelijke klachten en weinig energie. (1721). En dan is er nog de vrouw van 60 die graag twee kamers wil hebben behangen en geverfd.

Keizer Karelpark

In Keizer Karelpark zoekt een slechtziende vrouw (81) een vrijwilligster, die op dinsdag (met een kleine voorkeur voor de ochtend) een wandeling of uitstapje met haar wil maken of bij slecht weer een gesprekspartner wil zijn. Ook doet zij graag met een vrijwilligster boodschappen en gaat zij graag naar een terrasje. Mevrouw gebruikt voor buiten een rollator en heeft een pasje voor de regiotaxi. (1723)

Ook in Keizer Karelpark een 51-jarige dame die een vrijwilliger zoekt voor een praatje. Ook zal het fijn zijn als hij of zij een keer in de zoveel tijd met haar mee wil als zij naar het ziekenhuis moet voor diverse afspraken op een dag. (1546)

 Groenelaan

Een vrouw van 87 jaar in Groenelaan zoekt een vrijwilliger met auto om op dinsdagmiddagen wat uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld naar Groenhof, Stadshart of Gelderlandplein. Bij mooi weer vindt ze het ook gezellig om iets te gaan drinken op een terrasje. Mevrouw krijgt een inklapbare rolstoel. (1513)

Regelmatig is er vraag naar vrijwilligers die, samen met een cliënt, boodschappen willen doen met de auto. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met team Amstelveenvoorelkaar via 06-22691437. Of via e-mail: [email protected]

 

Lees ook:Weer vrijwlligers in wijken gevraagd
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor hulp aan wijkbewoonsters
Lees ook:Weer vrijwillige helpers ouderen gezocht
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:‘Amstelveen voor elkaar’ zoekt vrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.