Beweegcoach in Bankras / Kostverloren

sportbedrijf_Amstelveen_Logo[1]Het Sportbedrijf Amstelveen heeft haar medewerkster Saskia van der Meer aangesteld als Beweegcoach in de wijk Bankras/Kostverloren. Zij gaat daar onderzoeken welke sport- en beweegbehoeften er zijn bij de bewoners. Daarnaast is zij op de hoogte van bestaand aanbod in de wijk en onderhoudt zij contacten met de verenigingen, onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke organisaties. In samenwerking met hen wil zij de wijkbewoners (nog) meer in beweging krijgen.

Bewegen heeft als doel gezonder en fitter te worden en ook anderen te ontmoeten. Van der Meer zal daarom nauw samenwerken met de wijkcoach Sanne Joosen.

Bewegen op recept

In Bankras/Kostverloren wordt “Bewegen Op Recept” (BOR) ingevoerd. Inactieve bewoners worden door de eerstelijnszorg doorverwezen naar de beweegcoach en de fysiotherapeut. Zij zullen samen met de inwoners zoeken naar een passende beweegactiviteit en hen begeleiden naar geschikt aanbod. Als er belemmeringen zijn, wordt samen gekeken hoe die opgelost kunnen worden.

Echt maatwerk

Als er behoefte is aan meer of nieuw laagdrempelig beweegaanbod gaat de beweegcoach op zoek gaan naar een aanbieder of nieuwe initiatief nemers en hen ondersteunen bij het realiseren van nieuw beweegaanbod. De beweegcoach gaat zorgen dat het belang (en plezier) van bewegen onder de aandacht gebracht wordt.

Saskia zal in de nabije toekomst regelmatig in Alleman en het gezondheidscentrum MCB (Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 en 3) aanwezig zijn. Tot die tijd kan men haar bereiken via 088 8585104 of een email sturen naar [email protected].

 

Lees ook:Beweegbus luidt jaar in Bankras in
Lees ook:Start Bankras Holland House
Lees ook:Sportbedrijf wil jonge kinderen laten bewegen
Lees ook:Sportweek in Bankras
Lees ook:Samenwerking Sportbedrijf en welzijnsclub Vita

Eén reactie op “Beweegcoach in Bankras / Kostverloren

  1. Rotary-vriendje

    En wie gaat dat betalen ?

    Wijkcoach, beweegcoach, boodschappencoach…. Het gáát máár door met die flauwekul. In verpleegtehuizen is geen fatsoenlijk personeel te krijgen. Nee, tegenwoordig is ‘coachen’ helemaal in. Want coachen heeft een statusverhogende werking. Mijn moeder heeft een plascontract, maar de buurt mag begeleid wandelen. Seniel volkje worden we.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.