Sportbedrijf wil jonge kinderen laten bewegen

sportbedrijf_Amstelveen_Logo[1]Tussen augustus en mei (2016) is Sportbedrijf Amstelveen in drie wijken actief met het programma BOOST. Achtereenvolgens gaat het om: Bankras / Kostverloren, Keizer Karel Park en Waardhuizen /Middenhoven. Doel ervan is kinderen tot 4 jaar, al dan niet samen met hun ouders, aan het bewegen te krijgen. Tijdens zogenoemde ‘beweegmarkten’ wordt het aanbod voor deze groep onder de aandacht gebracht.

Onder het motto ‘Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen’ promoot het Sportbedrijf tegelijkertijd een gezondere levensstijl, zoals het voorkomen van overgewicht. Ouders verbeteren volgens het bedrijf op deze manier ook de band met hun kind.

De BOOST-markt wordt steeds op twee opeenvolgende zaterdagen in een specifieke wijk gehouden, om een impuls te geven aan nieuw beweegaanbod in die wijk en de bezoekers de weg te wijzen naar leuke activiteiten in Amstelveen.

Marktplein

De eerste zaterdag wordt een marktplein te gecreërd in een sporthal, met kraampjes waar de beweegaanbieders zich kunnen presenteren. Daarnaast is er ruimte voor diëtiek en opvoedkundig advies. Daar omheen wordt een beperkt aantal activiteiten georganiseerd. Door het aanbieden van kortingsbonnen worden ouders en kinderen in de gelegenheid gesteld op laagdrempelige manier kennis te maken met het aanbod op de locaties van de aanbieders.

Op de tweede zaterdag krijgen de meewerkende partners van het bedrijf de gelegenheid hun activiteit in de praktijk te  promoten. Ouders en kinderen kunnen dan meedoen met een aantal korte lessen.

Het programma van BOOST ziet er als volgt uit: 29 augustus 13.30 – 15.30 uur en 05 september 09.30 – 11.00 uur: Nieuwe Bankrashal, Pandora 3; 26 september 13.30 – 15.30 uur  en 03 oktober 09.30 – 11.00 uur: De Meerkamp, Van der Hooplaan 239; begin januari (data en tijden nog niet bekend): De Meent, Orion 3.

Lees ook:Beweegplan jonge kinderen gestart
Lees ook:Sportbedrijf wil schoolzwemmen laten voortbestaan
Lees ook:Ketwich Verschuur (V.d.Togt) wordt directeur Sportbedrijf
Lees ook:Start filmseizoen in Cinema Amstelveen
Lees ook:Tekenlessen kinderen op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.