Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers

De Buurthulpdienst van de Vrijwilligers Centrake Amstelland zoekt weer vrijwilligers om in de wijken bejaarden en slecht ter been zijnde mensen te helpen of eens met hen te praten.

Een vrouw van 99 jaar in aanleunwoning bij ‘Klaasje Zevenster’ zou bijvoorbeeld graag eens in de twee weken iemand op bezoek krijgen voor de gezelligheid. Ook wil zij samen met vrijwilliger boodschappen doen. Normaal doet haar zoon dat, maar hij is de komende 5 weken op vakantie. Mevrouw vindt het gezellig samen boodschappen te doen en daarna een kopje koffie te drinken. (1629)

Een vrouw van 88 aan de Rembrandtweg, met slecht zicht en matige mobiliteit, vindt het leuk voorgelezen te worden en spelletjes te doen. En als het goed weer is, zou een wandeling rondom Vredeveld ook welkom zijn. Praten over: St Maarten, reizen, kinderen, kleinkinderen, kunst, cultuur, filosofie. (1562)

In Waardhuizen zoekt een vrouw van 81 een vrijwilliger die op vrijdagen of zaterdagen boodschappen met haar wil doen. Met de auto van de vrijwilliger (kosten worden vergoed). Zij heeft slecht zicht en haar mobiliteit is ook niet zo best. (1266). Ook in Waardhuizen zoekt een oud-zeeman van 96 een vrijwilliger om met de auto boodschappen te gaan doen of een tochtje maken. Bijvoorbeeld naar IJmuiden boten kijken, tuinbezoek, Amsterdamse bos koffie drinken e.d. uitstapjes. Hij is geestelijk nog zeer goed, wel een beetje doof. (1627)

 Vervanging

Een andere man (92) in dezelfde wijk zoekt een vervangende vrijwilliger voor de komende twee maanden. Zijn vaste vrijwilliger is dan op vakantie. Het gaat om praatcontact. Meneer is slechtziend. (469). En dan is er ook in Waardhuizen de vrouw van 86 jaar die iemand zoekt om af en toe boodschappen mee te doen in het Stadshart of Buitenveldert (met de auto). Zij is hartpatiënt en heeft een armprothese. Een gezellige prater die ook veel te vertellen heeft. Heeft midden in het leven gestaan qua werk, uitgaan, reizen en relaties. Beheerst meerdere talen. Is gastvrij. Regelt ook veel zelf b.v. hulp bij de computer. Ook een spelletje scrabbel spelen zou zij leuk vinden. (865)

Een vrouw van 72 jaar in een focuswoning in Middenhoven zoekt een vrijwilliger voor museumbezoek. Zij kan niet lopen en zit in een elektrische rolstoel. De vrijwilliger kan als begeleider meereizen in de regiotaxi. (1381)

Tia

In Bankras/Kostverloren zoekt een vrouw van 79 jaar een vrijwilliger voor praatcontact of een uitstapje. Zij heeft gehoorproblemen en onlangs een tia gehad. Zij zoekt iemand die rustig praat. Haar hobbies zijn: tennissen, tuinieren, museumbezoek, schilderen en beeldhouwen. Mevrouw heeft ook een volkstuin. (1548). Ook in Bankras wil een vrouw van 85 graag fietsen plus praatcontact. Zij kan 25 à 30 km (niet te snel) fietsen en zoekt ook nog iemand om samen op vakantie te gaan.(1577)

Een heer van 68 jaar in Elsrijk zoekt vrijwilliger voor praatcontact, samen wandelen en af en toe eens naar de arts of opticien. Meneer loopt slecht en praat wat langzaam. Hij zoekt iemand die het leuk vindt om een gezellig praatje te maken en met hem af en toe naar buiten wil voor een kleine wandeling. (1376)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen elke ochtend via 6413333 of mobiel via 06-22691437. Of via e-mail: [email protected]

 

 

 

 

 

Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor hulp aan bejaarden
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer tal van vrijwilligers

Eén reactie op “Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers

  1. frank bikker

    Ik zou wel eens willen weten hoeveel vrijwilligers c.q. uren worden gedraaid door die vrijwilligers. Zijn daar eigenlijk cijfers van. Volgens mij moeten het er heel veel zijn, maar ik kan het nergens staven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.