Vrijwilligers gezocht voor hulp aan bejaarden

De buurthulpdienst, die vrijwillige hulp aan aan ouderen en mensen met een beperking organiseert, zoekt weer vrijwilligers. De dienst is onderdeel van de vrijwilligerscentrale.

In Waardhuizen zoeken verscheidene ouderen vrijwolligers om boodschappen of spelletje te doen, een praatje of tochtje te maken. zoekt vrijwilliger die op vrijdagen of zaterdagen boodschappen voor haar wil doen. Zoals de vrouw ban 81, met slecht zicht en matige mobiliteit (1266), die geholpen wil worden met boodschappen doen.

En de verdrietige man van 80, wiens echtgenote is overleden en zich eenzaam voelt. Hij wil heel graag praatcontact. Ook moet er veel in de tuin gebeuren. Hoewel hij nogal geïsoleerd leeft, heeft hij wel contact met kinderen en buren. Verder is zijn algemene gezondheid matig, evenals zijn mobiliteit. Hij gebruikt een rollator. (1626)

Een andere – voor zijn leeftijd zeer vitale – man in Waardhuizen (96) heeft vroeger als zeeman gewerkt. Hij heeft geen kinderen en geen familie meer en is veel alleen thuis. Hij heeft een Canta maar kan daar zelf niet meer in rijden. Af en toe zou hij met een vrijwilliger met de auto of Canta boodschappen gaan doen of tochtje maken. Hij is geestelijk zeer goed, wel een beetje doof. (1627)

Een dame van 87 in Waardhuizen zoekt een vrijwilliger om af en toe een spelletje scrabbel te spelen, samen te wandelen en boodschappen te doen. Mevrouw is hartpatiënt en heeft een armprothese.

In Middenhoven zoekt een dame van 72 jaar, wonend in een focuswoning, een vrijwilliger voor museumbezoek. Zij kan niet lopen en zit in een elektrische rolstoel. De vrijwilliger kan als begeleider meereizen in de regiotaxi. (1381)

Een vrouw van 79 jaar in Bankras / Kostverloren zoekt een vrijwilliger voor rustug praatcontact of een uitstapje. Zij heeft gehoorproblemen en onlangs een tia gehad. Haar hobbies: tennissen, tuinieren, museumbezoek, schilderen en beeldhouwen. Mevrouw heeft ook een volkstuin. (1548)

Vakantie

Ook in Bankras wil een vrouw van 85 graag fietsen plus praatcontact. Zij kan 25 à 30 km (niet te snel) fietsen. Ook zoekt zij nog iemand om samen op vakantie te gaan.(1577)

In Keizer Karelpark zoekt een vrouw van 89 en vrijwilligster voor praatcontact en ondersteuning. Mevrouw mist familie in de omgeving, waar zij op terug kan vallen en maakt ook graag af en toe een uitstapje. (1223)

En dan de man van 68 in Elsrijk. Die zoekt een vrijwilliger voor praatcontact, samen wandelen en af en toe eens naar de arts of opticien. Hij loopt slecht en praat wat langzaam.(1376)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Buurthulpdienst elke ochtend via 6413333 of mobiel via 06-22691437. Of via e-mail: [email protected]

 

Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor gezelschap ouderen
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.