Roy Mette Band in Alleman

Roy Mette, die vrijdag 26 februari (20.00 uur) optreedt in Alleman (Den Bloeyenden Wijngaerdt 1), kan men binnen de kaders van de Blues en Rock muziek een veelzijdig musicus noemen.

Zijn creativiteit in vele projecten en hang met het gewone leven maakt hem een muzikant van het volk. Men ziet hem met zijn bands of ook solo in clubs, bars en festivals in het Verenigd Koninkrijk of in diverse delen van het vasteland van Europa.

Hij is een autodidact op de gitaar, zoals de meeste gitaristen, vandaar zijn eigenzinnige sound. De Roy Mette Band werd gevormd in de traditie van de Britse Blues / Rock. Met zijn drie koppige band speelt hij veel eigen stukken, ondersteund door zijn team genoten Andy Bostock op de basgitaar en Dave McCarthy op de drums.

Hun geluid doet vaak denken aan stijl van van Rory Gallagher. Roy’s eigen sound kenmerkt zich door zijn originaliteit op gitaar en zang. Hij maakte 5 albums met verschillende musici. In de jaren 80 richtte Roy de drie mans band ‘Warrior’ op onder het motto NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) met bassist Martin Jones en drummer Steve Halford. Zijn eigen materiaal als singer / songwriter omvat een waaier van stijlen, blues, melodie, passie en kracht met gevoel; dit alles in één compact pakket.

Hij is de initiator van meerdere projecten als ‘Captain Morgan’s Rum Do’ en ‘The 60’s Project’. Het condert wordt georganiseerd door stichtint Tpodium.

 

 

Lees ook:Roy Mette Blues Band in Alleman
Lees ook:Flat Tire Blues Band in Alleman
Lees ook:Bluesband Flat Tire in Alleman
Lees ook:Reggaeshow met Warrior King in P60
Lees ook:Brentsleng met Amsterdamse nederpop in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.