Roy Mette Blues Band in Alleman

In het kader van ‘Blues in de Wijk’, georganiseerd door stichting Tpodium, treedt vrijdag (24 maart, 20.00 uur) Roy Mette Blues Band op in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1.

De Roy Mette Band werd gevormd in de traditie van de Britse Blues / Rock. Met zijn drie koppige band speelt hij veel eigen stukken, ondersteund door zijn team genoten Andy Bostock op de basgitaar en Dave McCarthy op de drums. Hun geluid doet vaak denken aan stijl van van Rory Gallagher. Roy’s eigen sound kenmerkt zich door zijn originaliteit op gitaar en zang.

Hij maakte vijf albums met verschillende musici. In de jaren 1980 richtte Roy de driemans band ‘Warrior’ op onder het motto NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) met bassist Martin Jones en drummer Steve Halford. Zijn eigen materiaal als Singer / Songwriter omvat een waaier van stijlen, blues, melodie, passie en kracht met gevoel; dit alles in één compact pakket.

Veelzijdig

Roy Mette kan men, binnen de kaders van de Blues en Rock muziek, een veelzijdig musicus noemen. Zijn creativiteit in vele projecten en zijn hang naar het gewone leven maakt hem de muzikant van het volk. Men kan hem zien met zijn bands of ook solo in clubs, bars en festivals in het Verenigd Koninkrijk of over diverse delen van het vasteland van Europa.

Hij is een autodidact op de gitaar, zoals de meeste gitaristen, vandaar zijn eigenzinnige sound. Ook is hij de initiator van meerdere projecten als ‘Captain Morgan’s Rum Do’ en ‘The 60’s Project’ en zijn Piraten Album. Entree € 10, inclusief gratis drankje. Clubleden en Studenten € 7.00, Stadspashouders 50% korting.

 

 

Lees ook:Roy Mette Band in Alleman
Lees ook:Flat Tire Blues Band in Alleman
Lees ook:Tons of Blues in Alleman
Lees ook:Bluesband Flat Tire in Alleman
Lees ook:Brentsleng met Amsterdamse nederpop in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.