‘Zet alleen christelijke vluchtelingen in Kronenburg’

5352526158_2769848462_bAls de locatie in Kronenburg voor de opvang van vluchtelingen blijft gehandhaafd, kan men er beter christelijke gezinnen in plaatsen dan Joodse. Dat zegt voormalig raadslid (BBA) Fred de Leeuw, die een openbare raadsvergadering over de geboden mogelijkheid voor huisvesting van vluchtelingen in het kantoorpand wil. Hij vindt dat met alleen de maandagavond gehouden voor bewoners gehouden inloopmeeting, waar alleen de burgemeester het publiek mocht toespreken, democratische principes zijn geschonden. B&W hebben naar zijn mening kennelijk buiten gemeenteraad en bewoners om besloten.

Verwijzend naar e4en persbericht van het Centraal Joods Overleg constateert hij dat de Nationale Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) uitgaat bam verhoogde kans op terreuraanslagen op Joodse instellingen, waarvan er in Buitenveldert en Amstelveen heel wat zijn. Kronenburg ligt midden in een gebied waar die zijn geconcentreerd, voert het CJO aan. De Joodse organisaties vinden daarom, hoewel de burgemeester zegt met hen een ‘prettig en constructief’ gesprek te hebben gevoerd, de nu voorgestelde locatie bijzonder ongelukkig gekozen.

Zij willen graag van B&W weten in hoeverre die de veiligheidsrisico’s voor de Joodse gemeenschap hebben meegewogen bij de bepaling van de locatie en hoe de veiligheid daarvan in Amstelveen en Buitenveldert zal worden gegarandeerd. Voor Joodse instellingen is, zegt De Leeuw, die tot de Joodse gemeenschap behoort, na de gesprekken met de Amstelveense bestuurders verre van duidelijk hoe dat gaat gebeuren in ‘zo’n extra beladen situatie na de komst van vluchtelingen uit Moslimlanden’ (Syrië en Iran).

De Leeuw constateert dat, na de deining in onder meer Oranje en Purmerend. In Amstelveen eenzijdig en ondemocratisch, zonder openbare behandeling door de gemeenteraad, door B&W lijkt te worden besloten. “Eventueel zou voorafgaand aan de extra Raadsvergadering, een extra commissievergadering belegd kunnen worden, zodat ook gewone burgers eindelijk eens hun zegje kunnen doen”, vindt De Leeuw.

 

 

 

 

 

Lees ook:Geen marechaussee bij vluchteling
Lees ook:CDA wil extra beveiliging Joodse schoolroute
Lees ook:Boomgaars: ‘Vluchtelingen geen zaak van raad’
Lees ook:VVD wil alleen Syriërs met legitimatie
Lees ook:Joodse zorg over (welkome) vluchtelingen blijft

7 reacties op “‘Zet alleen christelijke vluchtelingen in Kronenburg’

  1. Herrie

    Los van of je voor of tegen bent, hier heeft hij wel een punt. Buiten de gemeenteraad om, heeft de zichzelf noemende volksvertegenwoordiging (die overigens doordat 45 % niet gaat stemmen wel iedereen moet vertegenwoordigen!) hier geen uitspraak over gedaan. Een burgemeester die bovendien een benoemde via geheime procedure niet democratisch verkozen burgemeester is en voorzitter zonder stemrecht van die gemeenteraad past enige politieke terughoudendheid zoals Jan van Zanen deed. Kortom laat die volksvertegenwoordiging beslissen, met uiteraard inspraakmogelijkheden voor burgers zoals bij elk ander wezenlijk voorstel van de gemeente!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael

    Als de locatie in Kronenburg voor de opvang van vluchtelingen blijft gehandhaafd, kan men er beter christelijke gezinnen in plaatsen dan Joodse- schrijft de heer Johan op zijn bloggetje.

    Pardon? Excuse me, maar de heer Bos heeft een storing in zijn hoofd, want hier gaat om Syrische gezinnen en niet om Joodse! En het resultaat is, dat Joden niet christelijk zijn?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Hallo? Kunt u wel lezen? Dat voorstel kwam van Fred de Leeuw, behorend tot de Joodse gemeenschap., Ik gaf het alleen door. Niet de boodschapper beschuldigen van de boodschap…..

        /   Beantwoorden  / 
  3. Tomaat

    Hoewel enigszins te begrijpen van de Joodse gemeenschap, maar bevinden zich in Israël ( ik praat niet over de omstreden gebieden) ook geen Arabische wijken, waar zowel moslims/ christen Arabieren wonen?

    Neem gewoon extra veiligheidsmaatregelen als je het niet vertrouwd. We wonen hier in Nederland. Hier horen geen mensen apart gezet te worden, geen joodse, geen christenen en geen moslims. Als men het zelf doet vind ik geen goed plan, maar daar zijn ze vrij in.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Robert van Waning

    Apartheid en gettovorming vanwege religieus en etnocultureel exclusivisme en separatisme leiden in Buitenveldert en Amstelveen dus tot een verhoogde kans op terreuraanslagen op Joodse instellingen. In Israël werd daarom een muur gebouwd tussen de verschillende bevolkingsgroepen in dat verscheurde land. Gaat dat nu ook in Nederland gebeuren?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Tomaat

    Staan er dan ook muren in Tel Aviv, voor een deel ook een plaat waar Arabieren wonen?

    Waarom heb je het eigenlijk niet over getto’s voor rijken en wat minder verdienende mensen in Nederland?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robert van Waning

    Als het in Tel Aviv geen probleem is, waarom wordt dat dan wel in Amstelveen en Buitenveldert ervan gemaakt?

    Heel Tel Aviv ligt trouwens achter de Joodse Muur die Israel scheidt van de restanten van Palestina.

    Segregatie van bevolkingsgroepen op basis van afkomst en religie is niet meer van deze tijd. Die kant moeten wij in ons land dus niet weer opgaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.