Tegenstanders supermarkt naar rechter

 

Hazeweijer. Foto: amstelveenweb.com

Hazeweijer. Foto: amstelveenweb.com

De grote supermarkt in de voormalige Volvogarage aan de Van der Hooplaan, op de hoek van de Ambrosiuslaan, moet er niet komen. Dat vinden omwonenden. Namens hen diende Hugo Hazeweijer een bezwaarschrift in tegen de voor de vestiging noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan en de bouwvergunning, dat zoals gebruikelijk door de gemeente van tafel werd geveegd. Als inspreker bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur probeerde hij dinsdagavond wijziging van het bestemmingsplan opnieuw te voorkomen.

Met in elk geval de SP tegen, is het voorstel van B&W in de gemeenteraad niet meer dan een hamerstuk. Omwonenden stappen naar verwachting naar de rechter met hun bezwaren. De gemeente is volgens Hazeweijer creatief omgegaan met door de raad vastgestelde wijkvisie en parkeernota. In de wijkvisie Keizer Karel Park stond een heel ander plan. De gehele winkelstrip zou worden gerenoveerd, de flats aan de Abrosiuslaan worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw winkelcentrum, met een grote supermarkt als trekken.

“Nu ligt er alleen een plan voo de bouw van een supermarkt”, zei hij. Die betekent naar zijn mening de doodsteek voor de even verderop gelegen Spar. Overigens werd een eerder plan voor een supermarkt op de locatie van de Volvogarage afgewezen door de Hoge Raad, omdat het niet voldeed aan toenmalig parkeerbeleid van de gemeente en voor teveel overlast zou zorgen.

Met nu op tafel liggende plan is volgens Hazeweijer hetzelfde aan de hand, maar de uitleg van de gemeente is dat best van het parkeerbeleid kan worden afgeweken, zei Hazeweijer. Er komen, behalve de supermarkt, ook een parkeerdak voor de flatbewoners en een blauwe zone voor supermarkt bezoekers aan de overkant van de weg. In strijd met de parkeernota, vindt Hazeweijer, die meent dat ook de te verwachten geluidshinder door de gemeente is gebagatelliseerd. “Het geluid van winkelwagentjes op het trottoir weerkaatst tegen de muren van het flatgebouw aan de Ambrosiuslaan en nieuwe supermarkt en veroorzaakt de hele dag overlast”.

Hij denkt ook dat driemaal per dag bevoorraden van de winkel, van ’s morgens 7 uur af, voor overlast gaat zorgen. Hazeweijer zei ook dat sommige winkels aan de overzijde van de Van der Hooplaan de dupe worden van de nieuwe winkel, zoals de tabaks- en gemakwinkel (o.a. omdat de supermarkt het postagentschap wil huisvesten) en tabaks- en kansspelproducten gaat verkopen. Daarnaast moet de goed lopende viswinkel daar het vooral hebben van passanten, die straks niet meer kunnen parkeren, omdat daar auto’s van supermarktklanten staan. De SP, die al tegen de startnotitie stemde, liet weten het met de bezwaren van de omwonenden eens te zijn.

Lees ook:Netjes heeft plan voor supermarkt op locatie Buurtkamer
Lees ook:Winkeliers: Spar-ondernemer in nieuwe supermarkt
Lees ook:Mogelijk mediation voor overlast pizzeria
Lees ook:Geen bezwaren burgers tegen uitbreiding KKC
Lees ook:Hekje open, hekje dicht bij Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.