Winkeliers: Spar-ondernemer in nieuwe supermarkt

BuurtkamerDe meeste winkeliers aan de Van der Hooplaan zijn er wel voorstander van dat er op de plaats van de voormalige Volvo garage (de laatste jaren in gebruik als buurtkamer) een grote supermarkt komt, mits de exploitatie daarvan wordt toevertrouwd aan Serdar Dagdeviren, nu uitbater van De Spar in die straat. Dat bleek tijdens de dinsdag gehouden vergadering van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. De gemeente wil daar wel aan meewerken. B&W hebben een startnotitie voor de procedure aan de gemeenteraad voorgelegd. De garage is eigendom van bouwer Netjes en die wil alleen in zee gaan met Coöp, waarvan de nu nog aasn de Lindenlaan gevestigde supermarkt dan zou worden verplaatst.

Dat betekent een zware tegenslag voor Dagdeviren, die in begin 2011 De Spar aan de Van der Hooplaan overnam en zich manifesteerde als een echte wijkondernemer, zo’n twintig scholen en verenigingen in de buurt sponsort en naar eigen zeggen – maar blijkbaar zijn veel buurtbewoners het ermee eens – midden in de samenleving van de wijk staat. Hij wil wel franchise ondernemer onder de koepel van Coöp worden, maar die organisatie lijkt hem alleen als bedrijfsleider in dienst te willen nemen. Terwijl Dagdeviren ondernemer wil blijven. Hij zag de omzet sinds hij De Spar overnam daar groeien met een kleine veertig procent meer betalende klanten.

De fracties leken wel begrip voor zijn situatie te hebben, maar de gemeente kan zich onmogelijk bemoeien met bedrijfsvoering van een supermarkt, zei wethouder Levie. Aan de orde is nu alleen een startnotitie, die moet leiden tot een gewijzigd bestemmingsplan. De gemeente wil al jaren een grotere supermarkt aan de Van der Hooplaan. Voorzitter Cor Mulder van de winkeliersvereniging vertelde de commissie dat zo’n zaak voor de winkelstrip van grote betekenis.

Er is wel protest van ouderen gekomen tegen het verdwijnen van de Coöp aan de Lindenlaan, omdat zij nu verder moetenen lopen en veelal moeilijk ter been zijn. Maar een functionaris van de retailer vertelde dat er gesprekken zijn geweest met een delegatie van de ouderen en Coöp bereid is kosteloos busjes in te zetten en ook een bezorgdienst kan organiseren. Dat van de nieuwe vestiging een franchisezaak wordt gemaakt, is niet de bedoeling. “Maar wij sluiten niets helemaal uit”, zei hij.

Als en een filiaal aan de Van der Hooplaan komt, is van eerlijke concurrentie geen sprake meer, verzuchtte Serdar Dagdeviren. “Dan zijn wij na verloop van tijd genoodzaakt de deuren te sluiten.” Volgens hem zal met een bedrijfsleider in de nieuwe supermarkt de lokale gebondenheid ook minder worden en de opgebouwde maatschappelijke goodwill verloren gaan.

Grote bezwaren tegen de komst van de nieuwe supermarkt uitte inspreker Hugo Hazeweijer namens een aantal bewoners. Het project veroorzaakt veel overlast voor bewoners in de directie omgeving en Hazeweijer kondigde aan tot in de hoogste instantie, de Raad van State, tegen de realisering te zullen blijven strijden. Hij voorspelde parkeerproblemen (al komt er een parkeerdak boven de supermarkt), verkeersdrukte  en overlast door laden en lossen voor de supermarkt.

Lees ook:Spar aan Van der Hooplaan verkocht
Lees ook:Tegenstanders supermarkt naar rechter
Lees ook:Supermarkt Van der Hooplaan gaat open
Lees ook:Geen supermarkt in Volvo garage
Lees ook:Netjes heeft plan voor supermarkt op locatie Buurtkamer

5 reacties op “Winkeliers: Spar-ondernemer in nieuwe supermarkt

  1. Frank Bikker

    De hr. Dagdeviren is inderdaad iemand die zorgt voor de cohesie in de buurt, wat je van een grote retailer niet kunt zeggen. Ik heb tenminste er nog nooit van gehoord dat een COOP scholen en verenigingen uit de buurt sponsort. Dat van die busjes laten rijden moet ik nog zien.Hun werknemers zullen voor een groot gedeelte ongeinteresseerde jongeren zijn, die enkel maar een zakcentje willen bijverdienen met dito behandeling naar het klantenbestand.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan de Jong

    Busjes zijn een vernedering voor de oudere mensen. Onafhankelijkheid is het grootste goed voor zoveel in de buurt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    Over 30 jaar neemt de robot het over.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mien

    Sinds dat ondernemer Dagdeviren en zijn vrouw er niet meer zijn worden ze nog steeds gemist in de buurt.De service die zij aanboden maakte dat he echt als klant werd gevoeld en er een open houding was, en je zag dat het personeel er met plezier werkte..dag in en uit 365 in het jaar.Zwaar vind ik het voor de ouderen en de mensen aan de Lindenlaan dat zij geen enkele buurtsuper daar hebben…terwijl er juist ook aann die zijde nieuwbouw is geplaatst. Als bewoner, is het fijn dicht id buurt van de winjelstrip maar kunnen bezoekers ook hun eigen afval meenemenmof netjes deponeren in de afvalbakken of container…of ouderwets gewoon thuis weggooien.Blijft de Keizer Karel park W.C. voor een ieder p.oorettig om du e te bezoeken en er te wonen..dank!

      /   Beantwoorden  / 
  5. PeterPC

    Altijd maar dat zelfde geneuzel over kleine ondernemers. Laat die grootgrutters leeker hun gang gaan. Goed voor iedereen. Mooie prijzen voor prachtige etenswaren.

    Op die strip betaal je toch een godsvermogen bij de visboer, slager, warme bakker etc.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.