Hekje open, hekje dicht bij Lidl

Eerst moest het dicht, nu weer open, dat parkeerterrein van Lidl aan de Amsterdamseweg. “Dat was een wat lastig gesprek met het bedrijf,” zei wethouder Regouin dinsdag (24 januari) tegen de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur. Fractievoorzitter Sander Mager van GroenLinks had erover geklaagd dat het terrein ’s avonds wordt afgesloten. Gevolg: te weinig ruimte voor auto’s van de horecabezoekers.

Bovendien vindt wie voor het sluiten van de supermarkt daar parkeert bij terugkeer zijn auto achter een hek. Dat hek moet dus open blijven, vond Mager. Maar daartegen rees in het verleden verzet van de omwonenden. “Toen Lidl zich er vestigde, heeft dat bedrijf zichzelf ook eigen parkeerterrein verworven. Vervolgens kwamen er bezwaren uit de buurt tegen het openbare karakter ervan, wegens overlast, en heeft de gemeente het bedrijf gevraagd het maar te sluiten. Nu moet het weer open. Wij proberen met wat diplomatie een oplossing te vinden,” zei Regouin.

Lees ook:Lidl geeft € 1000 aan korfbalclub
Lees ook:Meer parkeerplaatsen bij Zwitserleven
Lees ook:Raad keurt openingstijd McDonald goed
Lees ook:Warme Bakker bij verbouwde Lidl Bankrashof
Lees ook:Appartementen op hoek Molen- en Amsterdamseweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.