Koffie drinken met buurtbewoners op grasveld Zwingliweg

‘Koffie met de buren’ heet de bijeenkomst, die donderdag 26 juli (10.00 tot 12.00 uur) wordt gehouden op het gasveld tussen Zwingliweg en Calvijnlaan. Die is niet alleen bedoeld om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, maar ook om te inventariseren welke hulp zij nodig hebben. De bijeenkomst is georganiseerd door Cardanus, Vita en het wijkplatform. Dat heeft allemaal te maken met het nieuwe beleid van de gemeente op het gebied van zorg en hulpverlening. Het komt er op neer dat bewoners van de wijken primair voor elkaar moeten zorgen als iemand iets nodig heeft. Zelfredzaamheid is het sleutelwoord. Maar de welzijnsinstellingen willen voor coördinatie zorgen. Er zijn uitnodigingen gegaan naar de flatbewoners aan Zwingliweg, Calvijnlaan, Lindenlaan en M. Lutherweg.De organisatoren zeggen benieuwd te zijn naar uw signalen over wat wel en niet goed gaat in de buurt en naar wat bewoners denken te kunnen bijdragen aan verbeteringen. Er wordt informatie verstrekt over onder meer vrijwilligerswerk en hulpverlening in de wijk, met  de buurtkamer aan de Van der Hooplaan 180, wijksteunpunten MOC en Kastanjelaan en een
de bezorgdienst in samenwerking met de Buurthulpdienst en SPAR.

Cardanus, Vita en wijkplatform Keizer Karelpark brengen de initiatieven en behoeften in de wijk in kaart en proberen die op elkaar af te stemmen. Zonodig worden bewoners met  de juiste instellingen of organisaties in contact gebracht. In de wijk zijn voor de buurthulpdienst al 24 in de wijk wonende vrijwilligers actief. Maar er zijn er veel meer nodig, zeggen de organisatoren. Mensen die bijvoorbeeld met alleenwonende ouderen boodschappen doen, een praatje of een wandeling maken. En er zijn talloze andere vormen om als bewoners iets voor elkaar te betekenen, staat in de uitnodiging. Bij slecht weer gaat de bijeenkomst overoigens niet door.

Lees ook:Meepraten over welzijn en zelfredzaamheid in Groenelaan
Lees ook:Elsrijk wil parkeerdruk verminderen
Lees ook:Finnen bekijken vrijwilligerswerk AV
Lees ook:Buurtgesprek over sociale cohesie in Waardhuizen
Lees ook:Gratis training vrijwilligers Buurthulpdienst

7 reacties op “Koffie drinken met buurtbewoners op grasveld Zwingliweg

  1. fenix

    Laten we snel een gezondheidscentrum op dat grasveld bouwen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Freerk

    Ja! Laten we gezondheidscentra op alle grasvelden bouwen. En laten we ook gezondheidscentra op alle zwembadjes en op alle vogelkooien bouwen!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. De schrik van Piet van Vliet

      Op een vogelkooi ? ach zo’n wachtkamer is vaak een kippenhok :)

        /   Beantwoorden  / 
  3. De schrik van Piet van Vliet

    “Zelfredzaamheid” met andere woorden zoek het zelf maar lekker uit , wel lekker goedkoop ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. De schrik van Piet van Vliet (HvdL) :)

    :) :):):):):):):):)

      /   Beantwoorden  / 
  5. peter

    Misschien worden koffiedrinkende buurtbewoners ook in elkaar geramd.

      /   Beantwoorden  / 
  6. frank bikker

    Die hele wijk is al een hele tijd op het gebied van bevolkingssamenstelling verwaarloosd. Er wonen ontzettend veel oude mensen, waar men al jaren geen behoorlijk buurtcentrum voor heeft. De C1000 heeft geen behoorlijke boodschappendienst.(over maatschappelijk verantwoord ondernemen gesproken!)En een normaal buurtwinkelcentrum is ook niet aanwezig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.