Gratis training vrijwilligers Buurthulpdienst

buurthulp_logo[1]Komend najaar organiseert de Buurthulpdienst een gratis basistraining van drie dagdelen zogenoemde gespecialiseerde vrijwilligers. Die is vooral gericht op zaken als communicatie, gesprekstechnieken en grenzen stellen. De training wordt gegeven door een docent van de vrijwilligersacademie Amsterdam.
De Buurthulpdienst heeft sinds een paar jaar een aparte afdeling voor gespecialiseerde vrijwilligers. Die zijn deskundig op een bepaald gebied. Een aantal van hen wordt extra getraind en begeleid wordt om oudere Amstelveners thuis te bezoeken. De ‘Buurthulpdienst ‘ doet dat project samen met  ’Vita Welzijn en Advies’. De eerste is verantwoordelijk voor werving van de vrijwilligers en het maken van de matches. Een ouderenadviseur van Vita (Liesbeth Voorrips) voor de deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers.


Voor de gespecialiseerde vrijwilligers worden geregeld themabijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen als dementie, depressie, vormen van hulpverlening en cliënten met lichamelijke en psychiatrische problematiek. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden bij Inge Veraar van de Buurthulpdienst:  06-22691437  of  [email protected]

Van vrijwilligers bij de Buurthulpdienst, onderdeel van de Vrijwilligerscentrale, wordt verwacht dat zij zich minimaal twee uur per week inzetten voor een cliënt uit de doelgroep. Naast het contact met de cliënt zijn er geregeld bijeenkomsten, waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld met de andere vrijwilligers. Ook gezellige uitjes maken deel uit van het programma voor de vrijwilligers.

 

Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Hulpdienst zoekt vrijwilleger voor tandemfietsen en tuinieren
Lees ook:Weer training ‘gespecialiseerde’ vrijwilligers
Lees ook:Training gespecialiseerde vrijwilligers
Lees ook:Basistraining gespecialiseerde vrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.