Buurtgesprek over sociale cohesie in Waardhuizen

In Waardhuizen/Middenhoven wordt insdagavond 24 april van 19.00 tot 20.00 uur het eerste zogenoemde buurtgesprek gehouden. Dat gaat over het nieuwe fenomeen ‘sociale cohesie’, wat er in feite op neerkomt dat men in de wijk beter voor elkaar moet gaan zorgen, zodat er geen betaalde krachten meer voor nodig zijn. Die uitleg wordt overigens tegengesproken door de overheid, maar het is wel toevallig dat de het toenemende beroep op vrijwilligers samenvalt met het streven naar bezuinigingen. Het buurtgesprek wordt gehouden op de speelplaats bij Dukdalf/Boegspriet. Het wijkkoppel Wilma Stokkel (Vita) en Betty van de Schraaff (Cardanus) heeft de bewoners persoonlijk uitgenodigd. Het komt met de bakfiets, gevuld met koffie, thee en limonade naar het speelplekje, waar de bewoners met elkaar in gesprek gaan over wat men in de buurt  mist, tegenaan loopt, er leeft onder de bewoners en wat men er aan kan en wil doen.  Het duo hoopt veel buurtbewoners te zien. En wie in eigen wijk ook zo’n gesprek wil organiseren kan contact opnemen met Wilma Stokkel (020-6404801 [email protected]) of  Betty van de Schraaff (06-23536323 [email protected]).

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Wijkanalyse van Waardhuizen / Middenhoven
Lees ook:Activiteiten in de wijken
Lees ook:Groene Triangel: activiteiten Groenelaan
Lees ook:Zaterdag: Ontmoetingsavond in Open Hof
Lees ook:Eénouder-club in De Meent

2 reacties op “Buurtgesprek over sociale cohesie in Waardhuizen

  1. jo

    ???? Bah, ik heb nog geen brief ontvangen en wat als het regent, velen zullen niet komen ..
    moeten we staan, dan kun je vele ouderen vergeten of moeten we op de rand van de ‘verdwenen’ zandbak gaan zitten, wel erg laag bij de grond(s) bah
    in eigen wijk gesprek organiseren..kan behoorlijk mis lopen en mensen uitsluiten…gebeurd dit nu al ????of komt die brief alsnog????

      /   Beantwoorden  / 
  2. elske

    Waarom is er anders de Meent. Je kunt trouwens met die bakfiets ook even de buurt rondfietsen, zulke mega-afstanden zijn het niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.