Stationsstraat wordt niet afgesloten

De Stationsstraat in het Oude Dorp  wordt niet afgesloten. Dat heeft verkeerswethouder Tabak toegezegd aan de VVD. Daarmee komt de gemeente terug van door een ambtelijke bedachte plannen, die kennelijk voorbij ging aan de wensen van de wijk. Ondernemers en ook Museum Jan van der Togt hadden er fel tegen geprotesteerd. Ook de VVD vond het klinkklare onzin. “Zonde van het geld, die afsluiting,” zegt VVD-raadslid Herbert Raat.Iedereen die de situatie kent, weet dat er geen enkele aanleiding voor is. De bijzondere en specialistische winkels, het museum Jan van der Togt en restaurants zijn afhankelijk van een goede bereikbaarheid.” Als het plan was uitgevoerd, zouden volgens de VVD ondernemers vertrekken wegens de verslechterde bereikbaarheid voor hun klanten. Daarmee zou de charme van het economisch vitale Oude Dorp verdwijnen en een saaie woonbuurt ontstaan, meent de VVD-fractie.Raat: “Afgelopen zaterdag werd ik door verschillende ondernemers in het Oude Dorp benaderd met hun zorgen over de plannen. Mijn  fractiegenoot Jochai van Bergen bleek ook al druk bezig om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand was. Maar nu blijkt de onrust toch enigszins op een misverstand te berusten. De wethouder is niet van plan de straat te laten afsluiten.”

Lees ook:‘Meer parkeerplaatsen nodig in Oude Dorp’
Lees ook:VVD ging met de tram
Lees ook:VVD blij met B&W-voornemen horeca in Bajes
Lees ook:D66 wil beeldenroute tussen musea
Lees ook:VVD: verkeersplannen Dorp van tafel, geld naar RKAVIC

10 reacties op “Stationsstraat wordt niet afgesloten

  1. Jan Demming

    Die charme ontstaat juist als het een autovrije straat zou worden. Maar ik begrijp de scepsis wel een beetje, want maatregelen om het autoverkeer te ontmoedigen zijn nog steeds ‘not done’.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Meneer Demming, niet zo slap doen! Haal die trommel van zolder en ga in de tuin van wethouder Tabak staan! Misschien zwicht zij ook voor intimidatie.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan Bos

    De best lopende winkellocaties zijn nog steeds de per auto goed bereikbare, waar je ook gratis of voor heel weinig kunt parkeren. De gemeente Heerde, bijvoorbeeld, heeft onder het bordje ‘Heerde’ staan: overal gratis parkeren. Daarmee trekt zij uit de regio aardig wat klanten, bijvoorbeeld toeristen op de Veluwe, voor haar winkeliers. Ik ken ook in Wezep een fantastisch winkelcentrum, met heel veel – en volledig gratis – parkeerruimte. Draait als een tierelier. Helaas voor die paar fietsende freaks, die alleen naar de biologische markt gaan waarschijnlijk, maar van hen kan de middenstand nu eenmaal niet leven. Logisch dat het Oude Dorp in opstand kwam tegen zo’n idiote maatregel als met saneren van wat nog enigszins bruist in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan Demming

    Ik fiets veel en graag, maar ga niet naar de biologische markt. Dat hoeft ook niets met elkaar te maken te hebben, dus waar je die onzin vandaan haalt….

      /   Beantwoorden  / 
  5. Johan Bos

    Ik bedoel niet dat alle fietsers per definitie naar die markt gaan, maar freaks op het gebied van milieu, gezondheih etc. zullen als ze consistent zijn natuurlijk niet gauw met de auto erheen komen. Een koe is een rund maar niet alle runderen zijn koeien.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Axel Boomgaars

    Fijne typering van mensen met andere ideeen dan de uwe, ‘freaks’, gevolgd door een opsomming van stereotyperingen die kant noch wal slaan.
    Niet overal hoeven auto’s te kunnen rijden. Het kan juist erg prettig werken voor de doorstroom van verkeer en de rust en sfeer in de buurt. Sowieso is er om en nabij de stationsstraat genoeg ruimte om te parkeren. Maar goed, die freaks van een kapitalisten die met hun overvolle pens overal naartoe willen rijden omdat ze te lui zijn om ook maar 1 extra meter te lopen, zullen altijd wel blijven klagen.
    Even zonder gekheid, als er uit de buurt protesten komen, kan je daar ook niet zo maar aan voorbij gaan. Het is een afweging die je als college moet maken. Nu valt het deze kant uit. niet mijn persoonlijke voorkeur maar ach, we hebben respect voor ieders mening.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Dat laatste leer je snel af als je de soms brullende onzin leest die sommigen aan het virtuele papier toevertrouwen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jan Demming

    Inderdaad, meneer Van der Liet!!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Axel Boomgaars

    Dat heeft wat mij betreft niks met afleren te maken of niet, dat heeft met respect voor anderen te maken. Als de een ‘brullende onzin’ uitslaat op een forum, betekent dat nog niet dat je daar zelf maar in mee moet gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    En juist dat gebeurt te vaak: de Demmings, de Zwervers, de Manakkers en de Twinten, ze kwetteren er lustig op los. En als je die onhoudbare posities met harde argumenten neersabelt, krijg je het verwijt te horen, dat je meer respect moet hebben voor de verbale diarree die ze over je uitstorten.
    Dan zeg ik: niet doen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.