D66 wil beeldenroute tussen musea

Rien Alink (D66)

De fractie van D66 heeft een initiatiefvoorstel bij de gemeenteraad ingediend om een beeldenroute te realiseren tussen de musea in het Oude Dorp en het Stadshart. Het museum van der Togt en het Cobramuseum worden zo via kunstzinnige ontwerpen met elkaar verbonden. Er zou maar 25 mille voor nodig zijn, meent de partij. De route zou moeten lopen van het Cobramuseum, door de wijk daar tegenover naar het Broersepark, om uit te komen bij het van der Togtmuseum. Volgens D66 worden inwoners van Amstelveen en bezoekers er door in aanraking gebracht met het oude en nieuwe ‘economische centrum’. Ook zou de wisselwerking tussen de Amstelveense musea er door worden versterkt. Verder biedt de route zicht op de groene kwaliteit van de stad, zegt de fractie.D66 vindt dat de beeldenroute door een aantal ontwikkelingen extra betekenis krijgt. De fractie wijst op de ‘revival’ van het Oude dorp, door uitbreiding van het Jan van der Togt Museum, nieuwe horecagelegenheden en een nieuwe inrichting van het  plein. “De aantrekkelijkheid van het Oude dorp is vergroot,” zegt fractievoorzitter Rien Alink.”En de eigenaar van het Stadshart streeft naar een opwaardering. De gemeenteraad nam bovendien initiatieven om het winkelcentrum en het Stadsplein te verlevendigen. Zowel in het oude als in het nieuwe centrum van de stad is sprake van nieuw elan. De kunstroute legt een verbinding tussen beide.”

D66 wil de route opbouwen door 8-10 beelden die in vormgeving bij elkaar passen en in lijnvoering een geheel vormen. In overleg met  De Nederlandse Kring van Beeldhouwers zal de kunstroute uitgewerkt worden. Het Cobramuseum en het van der Togtmuseum staan buitengewoon positief tegenover het initiatief.

Om de kosten beperkt te houden, stelt D66 voor de kunstwerken bruikleenovereenkomsten met de kunstenaars voor een periode van twee jaar te sluiten. `Na die tijd is vernieuwing van de route opnieuw via bruikleencontracten mogelijk. Amstelveen komt op deze manier in cultureel opzicht nog meer in beeld en de beide musea profiteren van elkaars aanwezigheid en eigen positie. Dat is grote winst.”

Lees ook:Werken kunstroute nu in Kunstuitleen
Lees ook:Kunstroute tussen Cobra en Vd Togt geopend
Lees ook:Voorlopig geen kunstroute Stadshart-Oude Dorp
Lees ook:ChristenUnie wil veiliger Ouderkerkerlaan
Lees ook:ChristenUnie en SP niet enthousiast over kunstroute

2 reacties op “D66 wil beeldenroute tussen musea

  1. gerben

    Leuk voorstel. Met oog op Kunduz effecten geen cent hiervoor uit de gemeentekas. Dus gelieve een andere bron aan te boren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. x

    Leuk idee, maar ik denk dat dit de verkeerde tijd is. Naar mijn idee moet in deze tijd zoveel mogelijk geld gaan naar de financieel zwakken en werkgelegenheid.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.