VVD blij met B&W-voornemen horeca in Bajes

Inza Gast

Natuurlijk juicht de VVD over het voornemen van B&W van de Bajes een horecagelegenheid te maken. Nou ja ernaar te streven een ondernemer te vinden die bereid is dat te doen, want de gemeente zelf kan nu eenmaal geen uitbater worden. Het college wil het monumentale gebouw, ooit politoiebureau,  verkopen aan een horecaexploitant.  En dat pss naadloos bij wat de VVD heeft voorgesteld, omdat het volgens haar aansluit bij de wensen van Amstelveners. Dat heeft zij vastgesteld op basis van een eigen enquete via een flyeractie. Omdat het maar weinig bezoekers trok, wordt  jongerencentrum De Bajes gesloten. Volgens de VVD, die blijkbaar de harten en hoofden van alle Amstelveners doorgrondt, koesteren velen van hen al lang de wens dat er wat anders met het pand gebeurt en is de graffiti erop hen een doorn in het oog. 
De VVD wil dat de horecafunctie in het Oude Dorp verder wordt versterkt met een goed restaurant of een hotel. “De combinatie van functies, zoals het museum Jan van der Togt en nieuwe horeca-ondernemers zoals De Winekitchen, Kronenburg en ’t Hert, is goed voor de de aantrekkelijkheid van het Oude Dorp,” zegt VVD-raadslid Inza Gast.  Zij ziet graag dat ondernemers met een gedegen plan voor de Bajes komen bij wethouder Jan Willem Groot (CDA) van Economische Zaken. “Wij zijn blij met iedere kans om het Oude Dorp nog meer te laten bruisen. Dat is goed voor de bewoners en de Amstelveense economie”, zegt Inza Gast.

Lees ook:VVD wil P-wegwijzers Oude Dorp
Lees ook:Stadsplein
Lees ook:GroenLinks: geen parkeerplaatsen Oude Dorp inleveren
Lees ook:VVD en D66 willen beter parkeren in OD
Lees ook:Plan voor citymarketing op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.