B en W willen mobiliteitsbelasting op bouwwerken

Er dreigt een soort lokale mobiliteitsheffing voor bedrijven en instellingen te komen. B en W hebben de raad voorgesteld te onderzoeken of er een ‘gemeentelijk mobiliteitsfonds’ kan worden gesticht. Dat zou moeten worden gevoed door bij het ontwikkelen van vastgoed een financiële bijdrage voor de infrastructuur van de gemeente te eisen. Het plan maakt deel uit van de aangepaste visie op de A9 en de daaraan gekoppelde opwaardering van de N 201 tot rijksweg.

Het nieuwe college wil fors investeren in de N 201. Behalve de verwachte opbrengsten uit de grondexploitatie van het nieuwe bedrijventerrein (minstens 12.2 miljoen euro) wil het ook nog eens 2,6 miljoen uit de gemeentelijke spaarpot aan de provincie afdragen. Dat laatste bedrag moet dan worden besteed aan een aquaduct onder de Amstel voor de N 201, in plaats van een brug. Ook aan opwaardering tot rijksweg wil de gemeente, als het aan B en W ligt, nog eens extra geld pompen.

Lees ook:Gemeente wil nu veel geld in N201 pompen
Lees ook:College wil nu 23 miljoen in N201 steken
Lees ook:Gemeente koopt voor 2 miljoen villa aan N201
Lees ook:PvdA wil spoeddebat A9-raadscommissie
Lees ook:Gemeente houdt provinciale metrobijdrage 12,5 miljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.