PvdA wil spoeddebat A9-raadscommissie

Dolf Veenboer

De PvdA wil dat de speciale raadscommissie voor de A9 zo snel mogelijk bij elkaar komt om te spreken over de door B&W verwachte tekorten op de bouw van een tunnel. De fractie zegt niet te weten waarop het college baseert dat er een tekort van minstens twintig miljoen euro ontstaat bij herontwikkeling van het gebied langs de rijksweg. Een nieuwe business case (exploitatieplan), die dat tekort zou aangeven, zegt de PvdA nooit te hebben gezien. “En het college zegt op basis van een bij ons onbekend stuk met Rijk en Provincie te willen gaan onderhandelen,” aldus PvdA-fractievoorzitter Dolf Veenboer. Volgens hem geeft het college ook niet aan met welke inzet B&W aan die onderhandelingen beginnen. Veenboer: “Door deze berichten gaan ook burgers zich bezorgd afvragen of het college eigenlijk wel een tunnel wil.” Hij wil dat de commissie A9 snel volledig door B&W wordt geïnformeerd.

Lees ook:PvdA moest wennen aan niet niet mee besturen gemeente
Lees ook:PvdA: ‘Zonodig A9 verder overkappen’
Lees ook:Vervenne (VVD): PvdA niet realistisch over A9-tunnel
Lees ook:PvdA: ‘Coalitie maakt stad onleefbaar’
Lees ook:Dolf Veenboer (PvdA) doet niet mee aan verkiezingen

Eén reactie op “PvdA wil spoeddebat A9-raadscommissie

  1. rob nijkamp

    Hallo meneer Veenboer, al gevraagd aan uw fractiegenoot en aanwezig persoon tijdens de PvdA-reünie. Remco Pols kan vertellen wat zijn succes is geweest tijdens de reünie, Schiphol gaat en mag uitbreiden en de prijs van Amstelveen is de garantstelling van 100 miljoen voor overkapping. Beoogde geldstromen konden geen doorgang vinden vanwege verkeerde ambtelijke adviezen mbt bouw op de overkapping. De grondprijs kun je ook maar 1x vragen en innen. Kan me niet herinneren dat het voorgaande college waar u deel van heeft uitgemaakt niet heeft gewerkt met onbekende stukken en ook heeft gewerkt met een alleen intern bekende inzet. Het blijft lijken om roepen om aandacht terwijl de informatie heel dichtbij aanwezig is.
    In de Politiek is het verleden ook vaak genoeg het heden, maar dat wist u (schijnbaar) nog niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.