Vervenne (VVD): PvdA niet realistisch over A9-tunnel

Walter Vervenne

VVD-raadslid Walter Vervenne vindt het PvdA-standpunt dat verbreding van de A9 alleen acceptabel is met een tunnel op Amstelveens grondgebied blijkbaar niet realistisch. Hij reageert op wat PvdA-fractievoorzitter zei tijdens een ledenvergadering van de lokale afdeling van diens partij. Veenboer zei ook: “Het huidige College van B en W vindt geld vaak belangrijker dan de tunnel”. Hij heeft verder de indruk dat B&W in het uiterste geval de tunnel willen laten schieten om aan de gemeentebijdrage van 100 miljoen te ontkomen.  “Waar haalt Dolf Veenboer dit vandaan?” vraagt  Vervenne, die overigens geen antwoord geeft op de vraag of de VVD inderdaad van de tunnel wenst af te zien als die voor de gemeente te duur zou worden. Vervenne: “De PvdA gaat volledig voorbij aan alle regels omtrent kosten en baten en dus goed financieel beheer van de gemeentekas. Hoe kun je zeggen dat geld geen rol mag spelen?”

Vervenne denkt dat de pijn van de PvdA er in zit dat die partij, toen zij nog in het college zat, zich – met PvdA-wethouder Remco Pols als eerste – heeft ingezet voor de tunnel. “Hij deed geweldig zijn best het Rijk van de A9 problematiek bij Amstelveen te overtuigen, maar onderschatte daarbij dat de gevraagde bijdrage wel eens onbetaalbaar zou kunnen blijken. En dat is al sinds herfst 2008 de situatie,” zegt Vervenne. Die constateert overigens wel dat de gemeenteraad en bloc “lichtvaardig” in dat toen ( oktober 2007 ) heersende enthousiasme is meegegaan.

Inmiddels valt op grond van een rapport van de Grontmij vast te stellen dat de onderbouwing van kosten en baten niet deugdelijk was, zegt Vervenne. Volgens hem heeft de gemeenteraad onvoldoende inzage gekregen in de onderliggende stukken. Desondanks ging hij mee in de besluitvorming over de tunnel, inclusief de VVD, al was die volgens Vervenne  “van begin af aan sceptisch en werd zij dat meer en meer met de vorderende tijd.”

Vervenne: “De kans er echt wat aan te gaan doen was het moment dat het nieuwe College van start ging. Geen seconde is meer verloren gegaan en we zijn nu in een laatste fase van overleg met het Rijk en onze buurtpartners in het Tracébesluit. De conclusie moet zijn dat alle Amstelveners blij kunnen zijn met de realiteitszin van het zittende College, zodat we niet naar de financiële afgrond glijden, zoals zoveel gemeenten in dit land. Ik verwacht dat er op enig moment in de toekomst nog wel een grondig onderzoek kan gaan plaatsvinden om uit te vinden hoe het zo ver heeft kunnen komen.” Maar Vervenne weigert antwoord te geven op de vraag of de VVD desnoods een A9-verbreding accepteert zonder tunnel.

Lees ook:VVD-gedeputeerde: ‘Amstelveen kan best, maar wil niet betalen’
Lees ook:VVD: ‘Burgers mogen niet dupe van tunnel worden’
Lees ook:PvdA wil spoeddebat A9-raadscommissie
Lees ook:Raat weigert nog openheid over A9-onderhandelingen
Lees ook:PvdA moest wennen aan niet niet mee besturen gemeente

6 reacties op “Vervenne (VVD): PvdA niet realistisch over A9-tunnel

 1. Walter Vervenne

  Mijn reactie op de laatste opmerking van Johan Bos luidt als volgt:
  Geen geld betekent geen tunnel en geen tunnel dus geen wegverbreding.
  Dan heeft het Rijk een groot probleem.

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  De wereld draait om geld en vrouwen.
  Tunnel: ja of nee. Het woord is aan mevrouw Vervenne.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Feniks

  @Gerben: doe eens normaal man. Nu je geen fractievoorzitter van de PvdA meer bent, wil dat nog niet zeggen dat je uit de bocht mag vliegen en gekke dingen mag zeggen. Anders weten wij wel een aantal zeer smeuige verhalen over die tijd hoor. Zeg ‘t maar…… en we lopen leeg!

    /   Beantwoorden  / 
 4. gerben

  Doe maar.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Walter Vervenne

  Zo ken ik Gerben niet. Waarom alleen vrouwen genoemd en niet ook mannen ?

    /   Beantwoorden  / 
 6. gerben

  Was een uitspraak van mijn moeder zaliger.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.