Gemeente houdt provinciale metrobijdrage 12,5 miljoen

NZ-lijn in aanleg

Ook als de Noord-Zuid (metro) lijn niet naar Amstelveen wordt doorgetrokken, omdat het financieel onhaalbaar lijkt, krijgt de gemeente de daarvoor door de provincie toegezegde 12.5 miljoen euro voor een hoogwaardig openbaar vervoer kruispunt (HOV) aan de Carmenlaan. Daarover hebben B&W afspraken gemaakt met Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. De provincie houdt overigens wel de regie over ontwikkeling van openbaar vervoersystemen. De colleges, die vinden dat een hoogwaardig vervoer niet alleen voor Amstelveen, maar voor de gehele regio van belang is, gaan samen ook kijken naar de overtallige ruimte op bedrijfsterreinen en mogelijke kansrijke recreatieprojecten in de regio.Nadat eerder doortrekking van de NZ-lijn tot Westwijk een optie was, wil de provincie met haar financiële bijdrage nu ook andere varianten steunen. Wat de provincie overneemt van de bijdrage van de gemeentelijke bijdrage van 28 miljoen euro aan de omlegging van de N201 blijft overigens onduidelijk. De gemeente zegt alleen dat daarover met GS is gesproken. In het verleden ging zij ervan uit dat het bedrag uit de ontwikkeling van een aan die provinciale weg gelegen bedrijventerrein zou komen. Onder het nu bestaande economische gesternte kan zij dat dus schudden. Er ligt 80 hectare bedrijventerrein braak in de regio. Maar de 28 miljoen is intussen wel betaald.

Lees ook:College wil nu 23 miljoen in N201 steken
Lees ook:Nieuw contract A9 nog steeds niet ondertekend
Lees ook:‘Tabak liet zich piepelen’ met overeenkomst N201
Lees ook:Gemeente en provincie tekenen overeenkomst N201
Lees ook:Gemeente mag á raison van 26 miljoen weer meepraten over N201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.