Gemeente koopt voor 2 miljoen villa aan N201

De gemeente koopt, als de raad ermee instemt, voor 2,1 miljoen euro een villa met tuin aan de Meerlandenweg. Dat is nodig omdat daar dichtbij het bedrijventerrein langs de omgelegde N 201 komt te liggen. Het terrein moet – aan weerskanten van de weg – moet voldoende geld opleveren voor de gemeentelijke bijdrage aan de omlegging.

 

 

 

Er wordt nog gewerkt aan de grondexploitatie voor het bedrijventerrein. De nu aan te kopen woning ligt overigens buiten het exploitatiegebied, maar is geluidsgevoelig in de zin van de Wet Geluidshinder. Dat zou volgens B en W heel belemmerend kunnen werken bij de uitgifte van het bedrijventerrein. Het college loopt met de transactie op de grondexploitatie vooruit, maar zegt deze ‘strategische aankoop’ niet in gevaar te willen brengen. Die wordt in de toekomst ten laste van de nog vast te stellen exploitatie gebracht.

Het is de bedoeling het perceel in de toekomst weer te verkopen, zonodig met een andere bestemming. Het college verwacht dat de waardedaling van de woning ruimschoots zal worden gecompenseerd door de verbeterde ontwikkelingsmogelijkheden van het aangrenzende bedrijventerrein.

Lees ook:Deuk van 30 miljoen in reserves gemeente geslagen
Lees ook:Poppodium wordt verbouwd voor 1,6 miljoen
Lees ook:GroenLinks in verzet tegen bouwen zonder raadsbesluit
Lees ook:B en W willen mobiliteitsbelasting op bouwwerken
Lees ook:Directeur Nico Nieman weg bij Eigen Haard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.