Ntjam Rosie in P60

images9S813OPGIn maart zou ze er eigenlijk al een optreden geven, maar door omstandigheden kon dat niet door gaan.  Nu komt Ntjam Rosie op 24 september (20.00 uur) naar P60.  De in Kameroen geboren jazz zangeres werd na de middelbare school niet aangenomen op de Rotterdamse kunstvakschool Codarts. Toch ging ze haar droom achterna.

Ze nam zangles, een baantje en werd zangeres in een bandje. Twee jaar later is zij alsnog aangenomen op Codarts en inmiddels heeft zij vier albums uitgebracht en haar eigen platenlabel, Gentle Daze Records.

 

Doop

Ntjam Rosieis overigens een overtuigde christen, die in een Pinkstergemeente tot geloof kwam. Met haar man had zij al anderhalf jaar verkering zonder seks voordat zij trouwde. “Na mijn doop, vier jaar geleden,  heb ik ervoor gekozen geen seks te hebben voor het huwelijk,” vertelde zij dezer dagen aan dagblad Trouw.  “Ik was al ontmaagd, maar begon toen geestelijk opnieuw. De persoon met wie ik het leven zou gaan delen, moest dat maar begrijpen. Ik was bereid als non door het leven te gaan. Als het moest, als God dat wilde. Ik had mijn vrede toch al gevonden. Ik heb wel gebeden om een man, maar ik was niet meer zo desperate. Zo van: ik ben dertig. Nu moet het gebeuren. God stond voor mij op de eerste plaats en de rest in mijn leven kwam er achteraan.”

 

Ze zegt na haar afstuderen grote honger naar geestelijke verdieping te hebben gekregen, hoewel in een christelijk milieu opgevoed. Maar  door allerlei verschillende visies ophet kerkelijke erf had zij het geloof van zich afgehouden.  Tot vrienden van haar voorstelden mee naar een Pinkstergemeente te gaan. Daar deed men de oproep: wil je Jezus aanvaarden als je Redder? “Ik ben toen opgestaan en zei: ‘Ja, dat wil ik’.”

 

 Muzikaal
Door de jaren heen heeft Ntjam Rosie ook  een flinke muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Voor haar album ‘At the Back of Beyond’ heeft zij zelf gitaar leren spelen. Ze zocht een instrument dat haar meer vrijheid zou bieden dan de piano. “Voor mijn nieuwe album moest het de gitaar zijn, daarmee kon ik uitdrukken wat ik wilde. Het is zo’n direct en open instrument, ik word er blij van.”
Ntjam Rosie brak door met ‘Elle’, pakte moeiteloos door met ‘At the Back of Beyond’ en werkt inmiddels aan haar vierde studio-album. De eerste single, ‘The One’, werd in december vorig jaar uitgebracht en belooft weer een breed palet van stijlen en intens mooie songs te worden.

 

 

 

Lees ook:Ntjam Rosie in P60
Lees ook:Kennismakingsavond Alphacursus
Lees ook:Wethouder Yeter Tan: afscheid met gemengde gevoelens
Lees ook:Janne Schra met gipsy-jazz in P60
Lees ook:‘Beginnerscursus” over het christelijk geloof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.