Ntjam Rosie in P60

Logo P60Ntjam Rosie komt donderdag 19 maart naar P60 (20.30 uur). Het wordt een spirituele reis, zegt het popcentrum aan het Stadsplein. Toen ze van de middelbare school kwam werd de in Kameroen geboren Rosie niet aangenomen op de Rotterdamse kunstvakschool Codarts. Toch werd ze muzikant. Ze nam zangles, een baantje en werd zangeres in een bandje. Twee jaar later werd ze alsnog aangenomen op Codarts. Inmiddels heeft Ntjam Rosie vier albums uitgebracht en haar eigen platenlabel, Gentle Daze Records.    

Door de jaren heen maakte Ntjam Rosie een flinke muzikale ontwikkeling door. Voor haar laatste album ‘At the Back of Beyond’ leerde zij bijvoorbeeld gitaar spelen. Ze zocht een instrument dat haar meer vrijheid zou bieden dan de piano.

“Voor mijn nieuwe album moest het de gitaar zijn, daarmee kon ik uitdrukken wat ik wilde. Het is zo’n direct en open instrument, ik word er blij van.”        
Ntjam Rosie brak door met ‘Elle’, pakte moeiteloos door met ‘At the Back of Beyond’ en werkt nu aan haar vierde studio-album.

Lees ook:Ntjam Rosie in P60
Lees ook:Julian Sas in P60
Lees ook:Julian Sas in P60
Lees ook:20 jarig No Turning Back in P60
Lees ook:Amy Winehouse Undercoversessie in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.