Julian Sas in P60

Met zijn vernieuwde band treedt Julian Sas vrijdag 30 januari (20.30 uur) op in P60.  Hij betovert volgens kenners sinds 1996 de muziekwereld met zijn soulvolle blues.

Als kind werd Sas verliefd op de gitaar. Hij werd be:invloed door echte gitaarlegendes als Rory Galagher, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Sinds hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste gitaar kreeg,  was hij niet meer van het instrument los te slaan. Veertien jaar later bracht hij met zijn Julian Sas Band zijn eerste album ‘Where Will It End’ uit.

Zijn 8ste en meest recente album ‘Bound To Roll’ kwam in 2012 uit en was een project waar veel tijd in zat. Het duurde in totaal meer dan twee jaar tot ‘Bound to Roll’ er was. Daarmee maakte Sas een regelrechte Nederlandse blues klassieker. Op het album staan drie coversongs, één van zijn held Rory Galagher en de twee andere van Bob Dylan en Humble Pie, maar het zijn eigen songs als ‘Mercy’ en titelsong ‘Bound To Roll’ die de show stelen. Muziekblad Oor noemt Julian Sas in de recensie van Bound To Roll ‘misschien wel de beste bluesgitarist en –zanger van Nederland’.

Begin dit jaar was het eerste optreden met de nieuwe toetsenist, Roland Bakker. De reacties zijn zeer lovend. De beslissing de formatie uit te breiden, blijkt een goede te zijn geweest en belooft veel voor de toekomst.

Lees ook:Julian Sas in P60
Lees ook:Bluesband van Julian Sas in P60
Lees ook:Roy Mette Blues Band in Alleman
Lees ook:Stream Of Passion in P60
Lees ook:Internationaal bluesfestival in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.