‘Beginnerscursus” over het christelijk geloof

Wat houdt het christelijke geloof eigenlijk in? De Stadshartkerk (die diensten houdt in het Congrescentrum) en de Nederlands Gereformeerde Kerk gaan samen een soort cursus voor ‘beginners’ organiseren. Het is de bekende Alphacursus, die al in 140 landen en ook door veel kerken in Nederland wordt gebruikt.

Er komen basale vragen aan de orde als: Wat is de zin van het leven? Bestaat er een God? Wie is Jezus? Wat is bidden? De Alphacursus, die overigens ook in kerkelijk Amstelveen al eerder is gegeven, begint op dinsdag 19 september. De cursus (www.alpha-cursus.nl) is dus vooral geschikt voor mensen die meer over het christelijk geloof willen weten. In tien avonden worden in een relaxte sfeer, de uitgangspunten van het christelijk geloof uitgelegd.

Al meer dan zeven miljoen mensen hebben wereldwijd deze cursus gevolgd. Een cursusavond begint met een maaltijd om elkaar te leren kennen. Daarna volgt een inleiding waarin een aspect van het christelijk geloof wordt uitgelegd en vervolgens is er alle ruimte om in kleine groepen te discussiëren en vragen te stellen. “Geen enkele vraag is te simpel of te bedreigend. Niet voor niets bestaat het Alpha-logo uit een figuur die gebukt gaat onder één groot vraagteken. Juist de combinatie van samen eten en samen nadenken in een ontspannen, vrijblijvende sfeer maakt dat je goed kunt doorpraten over je leven, je vragen en het christelijk geloof,” melden de organisatoren.

De cursus duurt 10 dinsdagavonden, een cursusavond, inclusief eten, van 18.30 uur tot 21.30 uur. Ook is er een ‘weekend weg.’ van 27-29 oktober.

Meer informatie: Theodoor Meedendorp (06 – 51708833). E-mail: [email protected]

Lees ook:Alphacursus voor wie iets over christelijk geloof wil weten start 6 maart
Lees ook:Kennismakingsavond Alphacursus
Lees ook:Weer Alphacursus over christelijk geloof
Lees ook:Alphacursus over christelijk geloof bstart 24 september
Lees ook:Alphacursus ook in Handwegkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.