Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’

Herbert Raat

Herbert Raat

 

Axel Boomgaars

Axel Boomgaars

“Zo min mogelijk aantasting van de Schilders- buurt is géén aantasting.” Met die woorden reageerde wethouder Herbert Raat op kritiek van GroenLinks over publieke uitlatingen van hem. Hij zei in een interview dat sloop van woningen in de Schildersbuurt, voor uitbreiding van het winkelcentrum, voor B&W onbespreekbaar is. Maar volgens GroenLinks praat de wethouder voor zijn beurt, nu het proces om de relatie tussen bewoners en eigenaar Unibail-Rodamco van het Stadshart nog gaande is.

GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars, overigens geen voorstander van sloop in de Schildersbuurt, verwees naar een door de raad aangenomen motie over de procedure om de relaties tussen alle partijen te verbeteren. Maar in die motie staat dat de wijk zo min mogelijk mag worden aangetast, zei Raat. En dat is voor hem sloop van geen enkel huis. “Wij zeggen tegen Unibail-Rodamco: Houd daar nou mee op. Ik heb dat in de verkiezingscampagne namens de VVD gezegd. Het komt dus niet uit de lucht vallen. En het lijkt mij vreemd nu iets totaal anders te zeggen. Sloop in de Schildersbuurt is een heilloze weg. Slecht voor iedereen.”

Hij zei dat Boomgaars het steeds over de procedure heeft. “Voor ons staat de inhoud voorop.” Raat kan als wethouder overigens niet voorkomen dat de eigenaar van het Stadshart met bewoners praat, antwoordde hij Cor Spinhoven van de Ouderencombinatie, die vindt dat Rodamco door die gesprekken onrust in de wijk zaait. Volgens hem kan een sloopvergunning niet worden geweigerd. Maar in elk geval wel uitbreiding van het winkelcentrum in die richting, reageerde Raat. Omdat de gemeenteraad een bestemmingsplan moet vaststellen. “Wij kunnen goed tellen en denken met een coalitie van 24 zetels niet dat het gebeurt.”

Lees ook:GroenLinks: ‘Raat als olifant door Schildersbuurt’
Lees ook:‘GroenLinks: ‘Unibail moet stoppen met Schilderswijk’
Lees ook:Nieuw plan Stadshart start met ‘leeg papier’
Lees ook:Adviesbureau voor claims door heisa Stadshart
Lees ook:Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand

Eén reactie op “Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’

  1. Robert van Waning

    Of sloop in de Schildersbuurt een heilloze weg is, moeten de betrokken bewoners beoordelen. Bij Zonnestein wil het gemeentebestuur bewoners immers in een vroeg stadium laten meedenken en -beslissen over ontwikkelingen in hun omgeving? Waarom dan niet in het Stadshart?

    Zo min mogelijk aantasting van de Schildersbuurt betekent niet per definitie géén enkele wijziging in het woningbestand.

    Als bewoners en eigenaars van evt te slopen woningen een goed aanbod van Unibail-Rodamco accepteren, waarom zou de gemeente dit dan blokkeren? Raats verwijzing naar het verkiezingsprogramma van de VVD is een populistische gotspe. Dat standpunt kwam er immers pas nadat de bewoners in opstand waren gekomen tegen de geheime afspraken tussen de gemeente en de projectontwikkelaar.

    Als Raat de inhoud inderdaad voorop wil stellen, dan moet hij de uitkomsten van het overleg tussen UR en de bewoners afwachten.

    Weet de wethouder dat de door zijn bestuur gesponsorde krant Dichtbij het grondrecht van vrije meningsuiting schendt door kritische Stadshartbewoners dmv verbanning uit te sluiten van deelname van het openbare debat over het Stadshart? Oppositie is op die manier uitgeschakeld.
    Wethouder Raat moet zich nog maar eens afvragen wat die V en die D in de naam van zijn politieke partij betekenen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.