Nieuw plan Stadshart start met ‘leeg papier’

 

Herbert Raat

“We beginnen met een leeg papier”, zegt wethouder Herbert Raat. Hij had dinsdag een volgens hem constructief gesprek met Stadsharteigenaar Unibail-Rodamco. Afgesproken werd dat gemeente en UR samen kijken naar wat wel en niet kan bij het ontwikkelen van nieuwe plannen voor het winkelcentrum.

Jaap Tomkes van de hoofddirectie in Parijs van het vastgoedbedrijf was voor  het gesprek naar Nederland gekomen. Raat vindt dat een compliment waard. Er is in het Stadshart veel onrust ontstaan onder bewoners, toen die plotseling een brief kregen waaruit bleek dat B&W in principe akkoord gingen met een uitbreidingsplan dat de sloop van de Schildersbuurt en andere woningen zou inhouden. Onder druk van de protesten trok de gemeente dat groene licht schielijk terug, waardoor de relatie met UR werd vertroebeld.

Inmiddels is er een nieuw college. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, redeneert Raat blijkbaar. Volgens hem vindt ook Unibail-Rodamco nu dat er dingen fout zijn gegaan, vooral in de communicatie, maar nog steeds bestaat het plan het centrum uit te breiden. Daar is ook de gemeente voorstander van. “Er moet wel iets gebeuren in het Stadshart, maar als gemeente hebben wij onze piketpalen geslagen,` zegt hij. `Sloop van de Schilderrsbuurt, inclusief het politiebureau, is wat ons betreft een onbegaanbare weg. Maar verder ligt eigenlijk veel open. We beginnen gewoon opnieuw. Dat de Schildersbuurt moet worden gespaard, heb ik steeds gezegd. Ook in de verkiezingscampagne. Dat is dus niets nieuws. Ik hou er niet van het ene moment iets anders te zeggen dan het andere. Of tegen de ene partij iets anders dan tegen de andere. Ik zeg tegen de media, de gemeenteraad en mijn vrouw steeds hetzelfde over het Stadshart.”

Raat lijkt er vertrouwen in te hebben dat in goed overleg tussen gemeente, bewoners en UR een constructief plan tot stand komt, waarvoor een breed draagvlak bestaat.  “Het gaat niet gemakkelijk worden, maar zowel voor ons als Rodamco is het Stadshart enorm belangrijk. En Rodamco is een grote speler in de stad.

Lees ook:Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’
Lees ook:‘GroenLinks: ‘Unibail moet stoppen met Schilderswijk’
Lees ook:Schildersbuurt
Lees ook:GroenLinks: ‘Raat als olifant door Schildersbuurt’
Lees ook:Politiebureau Zetterij gaat dicht

Eén reactie op “Nieuw plan Stadshart start met ‘leeg papier’

  1. Robert van Waning

    Onlangs zei Raat nog dat sloop van woningen aan de P.Lastmanweg (die eigendom zijn van Unibail-Rodamco) tbv uitbreiding en modernisering van het winkelcentrum Stadshart volkomen onbespreekbaar was. Dus ook als UR met de bewoners tot overeenstemmng zou komen.

    Niets blijkt veranderlijker dan het ‘onwrikbare’ standpunt van een populistische wethouder. ‘Weg met alle voorlichters,” zei ervaringsdeskundige Rob Oudkerk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.