Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand

Zo zou het omgebouwde V&D-pand worden

De komst van warenhuisketen Hudson’s Bay naar het Stadshart lijkt vastere vormen aan te nemen. Bij de gemeente is een aanvraag binnen gekomen voor een omgevingsvergunning, ingediend door de eigenaar ASR van het voormalige V&D-pand.

Dat maakt volgens wethouder Herbert Raat de weg vrij voor de komst van de warenhuisgigant. Hij vindt de aanvraag van groot belang voor Amstelveen.

Met 20.000 vierkante meter winkeloppervlakte heeft het gebouw de grootte van een kwart van het totale winkelcentrum. Ook voor Unibail Rodamco (UR), de grootste eigenaar in het Stadshart, is de ontwikkeling aan de oostzijde ervan een goede zaak, zegt Raat op zijn weblog.

Als Hudson’s Bay inderdaad naar het Stadshart komt, moet er wel worden verbouwd. De vernieuwde parkeergarage wordt 15.000 meter groot,

Raat wijst er op dat er ook een hotel in het Stadshart komt, naast de Parktoren van de Rabobank.

Topman Richard Baker van Hudson’s Bay liet eerder weten graag in Amstelveen te investeren. Raat: “Daarom hoop ik op een goede samenwerking tussen A.S.R, Unibail Rodamco en de gemeente. Er is voldoende ruimte om te moderniseren binnen het huidige Stadshart. Over de plannen in 2013 om het Stadshart te kantelen richting Schildersbuurt ben ik nooit enthousiast geweest. Hierdoor zou de oostkant op het tweede plan komen. Op de lange termijn is dat slecht voor de stad. De kracht van ons Stadshart is de functiemenging van winkels, cultuur, horeca en wonen”, zegt Raat.

 

Lees ook:Hudson’s Bay komt zeker naar V&D gebouw
Lees ook:Kans op Hudson’s Bay in V&D-pand
Lees ook:Woningen op nieuwe V&D-parkeergarage
Lees ook:Adviescommissie Stadshart gevormd
Lees ook:Weekmarkt wijkt voor kerstmarkt

11 reacties op “Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand

 1. Frank

  Johan, komen er nu Hunnen in het oude V&D? Atilla is toch al lang dood.

  Hoe groot is die huidige parkeergarage eigenlijk, want zo kan ik ook voormalige winkelruimte opvullen. Voor de rest getuigt het nu meer van gezonde concurrentie als ook die Hudon’s Bay erbij komt. UR heeft tot nu toe enkel maar bewezen dat ze goed kleine middenstanders kunnen wegpesten door te hoge huren te vragen, die duidelijk niet marktconform waren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Hun hebben hun zinnen gezet op het voormalige pand van V&D.

   Raat vindt de aanvraag van groot belang voor Amstelveen. Ik word helemaal stil van dit diepe economische inzicht van deze wethouder. Een ministerspostje en Nederland is met deze visionair zo uit de crisis. Hoe heet dat nieuwe raadslid ook al weer ? Janneke Leegstra. Betere achternaam voor onze Herbert. Wat overigens als persoon een aardige vent is. Maar als hij geciteerd wordt is het magertjes.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Olaf Oomes

  Dit is zo’n bericht waar ik persoonlijk erg blij van word. Kortom Hr. Raat hierbij een plusje dat u in dit geval van harte toekomt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Slimpie

   Jij vindt alles prachtig wat er gebeurt aan het Stadshart, zolang het maar groter wordt,, net zoals RvW. Het is wel duidelijk dat jullie er wonen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Olaf Oomes

    @Slimpie
    Welk een ondoordachte- en ongenuanceerde reactie.
    Hudson Bay komt in een bestaand pand dus het Stadshart wordt NIET groter. Daarenboven wordt het waarschijnlijk wel mooier en in ieder geval zorgt het voor hernieuwde concurrentie. Jij woont blijkbaar niet in het Stadshart dus wat is jouw probleem dan eigenlijk?

      /   Beantwoorden  / 
 3. Matthijs

  Het wordt nu toch niet groter. V&D was er al. Sinds dat bedrijf failliet ging, werd het Stadshart kleiner. Het is nu even groot als voorheen. als je althans de vele gesloten winkels even buiten beschouwing laat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Donald Duck

   V&D is mede failliet gegaan door de hoge huurprijzen, die zij moest betalen aan de maatschappij die de gebouwen beheerde. Het lag niet enkel aan het verouderde concept wat ze naar de buitenwacht lieten weten. Anders kon men moeilijk die 12.500 ontslagen medewerkers verantwoorden. Dat hele bedrijf is gewoon leeggezogen en de VVD / PvdA keken toe en zagen dat het goed was.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   De nieuwe eigenaren (private equity) van V&D hebben de gebouwen verkocht waarmee zij zelf veel kapitaal verwierven en het bedrijf niet alleen opzadelden met hoge schulden maar ook met (te) hoge huren.

   Dat is de smerige praktijk van het neo-liberalisme waar de partij van Raat zo dol op is. Aasgieren.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ziet er volgens de brochure inderdaad mooi uit. Maar ze hebben het hier ook nog over het beste wc van Nederland. Dit lijkt me toch wat achterhaald op dit moment met al die leegstaande panden . Wat ik heb begrepen van dit warenhuis is dat hun doelgroep de wat sjiekere klant is, maar hebben wij al niet genoeg zaken van dit niveau in ons Stadshart. Iedereen mag het wel mooi vinden en de inkomens mogen hier wel hoog zijn, maar de hypotheken zijn hier ook heel erg hoog, maw wie gaat er kopen en niet enkel kijken.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  De kracht van een stadscentrum is een evenwichtige functiemenging van winkels, cultuur, horeca en wonen, MITS de aan- en afvoer van bezoekers en leveranciers goed geregeld is en goed aansluit op voldoende parkeergelegenheid voor zowel korte als langere duur. Dat is het zwakke punt van het Amstelveense Stadshart.

  Er komt een parkeergarage van 15.000 m2, maar die bljjft slecht bereikbaar, ook na de ellendige verbreding van de A9 in de Goot van Raat.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.