Geemeente verbetert turnzaal Fit

 

Victor Frequin

Victor Frequin

“Een noodverband’ noemde de PvdA het. De gehele gemeenteraad hing woensdagavond akkoord met de door de VVD-er Victor Frequin ingebrachte motie om de accommodatie van turnvereniging Fit te verbeteren.

Die zit in een dramatisch slecht onderhouden zaal aan de Appellaan, die zelfs gevaren voor de turners kan opleveren. De raad stelde 25 mille beschikbaar om ‘nagelvaste’ materialen voor zover nodig te vervangen, maar wilde nog wel weten hoe het zover heeft kunnen komen.

Daarin speelt het Sportbedrijf, dat de accommodaties verhuurt, een rol. De vaste inventaris wordt nu vervangen, maar de raad wil dat de raadscommissie Burgers en Samenleving op de hoogte wordt gehouden van de besprekingen tussen gemeente, Sportbedrijf en Fit over de vernieuwing van de locatie.

Frequin wees er op dat de gemeente als eigenaar van het pand, waarvan het Sportbedrijf huurder en Fit in feite weer onderhuurder is, verantwoordelijk blijft er daarmee ook voor eventuele ongelukken als gevolg van slecht onderhouden materiaal.

Overigens is voor een duurzame oplossing twee ton nodig, liet wethouder Groot van Vastgoed weten. Fit huurt de zaal overigens voor een habbekrats, constateerde het CDA. En het Sportbedrijf moet hebben gedacht voor dat geld ook weinig te kunnen doen. Het Sportbedrijf had overigens wel eens kunnen melden, voordat de politiek er zelf achter kwam, hoe slecht de situatie in de hal was, meende de PvdA.

Lees ook:Raad wil WMO-toezicht van GGD zien
Lees ook:VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar
Lees ook:Landijsbaan De Poelster officieel geopend
Lees ook:VVD: ‘Veeningen, schiet op met nieuwbouw Wending’
Lees ook:Vijftien nieuwelingen in de gemeenteraad

Eén reactie op “Geemeente verbetert turnzaal Fit

  1. gerben

    Mooi verslag. De naam van de commissie is: voor Burgers en Samenleving.
    Dat veelzeggende woord ‘voor’ valt overal weg. Ook op de site van de Gemeente Amstelveen.

    Ach, het weet wat. On topic: allen voor Fit!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.