VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar

Als de VVD-fractie in de gemeenteraad na de verkiezingen even groot wordt als nu, verdwijnen de raadsleden Inza Gast, Walter Vervenne en Victor Frequin er uit. Dat blijkt althans uit de concept kandidatenlijst. Verder verandert er weinig in de grootste fractie van de raad. De definitieve lijst moet overigens nog door een ledenvergadering worden vastgesteld.

Lijsttrekker wordt, zoals al eerder gemeld, wethouder Herbert Raat. Nieuwkomers in de Top 10 zijn Tom Coumans (6), Arjan Gerritsen (8) en Bas Zwart (9). De laatste twee zijn nu burgerraadslid, wat betekent dat zij wel deel uitmaken van een raadscommissie, maar niet van de gemeenteraad.

Raadslid Remco Snoek staat op de 10e plaats. De fractie heeft nu negen leden. Als die even groot terug komt, zal Snoek er dus volgens de huidige conceptlijst net deel van uitmaken. Victor Frequin staat op 11 en raadslid Walter Vervenne als lijstduwer op de 21e plaats. Andere lijstduwers: Rolf Thung (18), Christa de Kemp (19) en Sander Lusink (20).

De lijst ziet er verder als volgt uit: Herbert Raat (1), Janneke Leegstra (2), Kees Noomen (3, nu fractievoorzitter), Rob Ellermeijer (4), Hans Bulsing (5), Tom Coumans (6), Paul Feenstra (7), Arjan Gerritsen (8), Bas Zwart (9), Remco Snoek (10), Victor Frequin (11), Benjamin Smalhout (12). Inza Gast (13), Jos Beerepoot (14), Jet Smit (15), Jurgen Sommer (16) en Elena Vermes (17).

Op 21 kandidaten zijn er vijf vrouwen.

 

 

Lees ook:VVD rekent op nog grotere fractie
Lees ook:VVD-reaadslid Tim Lechner moet veld ruimen
Lees ook:VVD: één verkiesbare nieuwe naam op kandidatenlijst
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg
Lees ook:Mark Rutte voor VVD-campagne in Amstelveen

3 reacties op “VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar

 1. provrouw

  Waarmee de VVD weer eens bewijst dat ze werkeljk waar anti-vrouw zijn en alles behalve representatief als 50% der bevolking vrouw is. EEN vrouw op de eerste 12 plekken. Wat is dit voor volksvertegenwoordigend idee? Stelletje Vrouw- en Demofoben? Of staat VVD voor Voor Vrouwfoben en Demofoben!? De VVD Amstelveen (lees Herbert Raat en Claudio Mancinelli) kon ze net als Rutte vast niet vinden, die vrouwen. En dinosauriers als Kees Noomen en Hans Bulsing blijven maar terugkeren. Eindelijk wordt er een weggedaan (Walter Vervenne).

    /   Beantwoorden  / 
  1. 🤡

   Ach de mensen die bij de VVD onvrijwillig uit de boot vallen zullen op andere plaatsen wel weer terug keren. Het is tenslotte een kleine kliek die elkaar de bal toespeelt, ondanks het een feit is dat deze partij de meeste kiezers trekt in Amstelveen.

   @provrouw. Dit is wellicht een vooroordeel van mij, maar als ik er de wetenschappelijke lectuur op na sla, hebben vrouwen meer inlevingsvermogen en zijn mannen meer gericht op het competieve. (Lees haantjesgedrag) Dit laatste past veel meer bij het liberale gedachtengoed. Dat zou misschien ook kunnen verklaren waarom mannen zich meer aangetrokken voelen om wat te gaan doen voor de VVD.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Rode Paprika

  Ik snap het geklaag niet, dit weet men toch al jaaaaaaren? En toch maar die partijtjes die ‘vrijheid’ in hun naam bezigen blijven stemmen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.