Raad wil WMO-toezicht van GGD zien

Raadslid Frequin

Raadslid Frequin

Hoewel wethouder Herbert Raat het eerst niet wilde toegeven, geeft zijn VVD-partijgenoot Victor Frequin hem woensdagavond in de raadscommissie Burgers en Samenleving toch gewezen op een omissie in de lokale verordening die betrekking heeft op de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning WMO). Krachtens die wet moeten B&W namelijk toezichthouders op de naleving van de wet aanwijzen.

Het college wees de GGD van Amsterdam daartoe aan, maar dat staat nergens in de verordening. Frequin wilde weten of die instantie geregeld aan B&W rapporteert en, als dat zo is, of dan ook de raad of raadscommissie in hert vervolg kan worden geïnformeerd. Dat laatste gaat nu wel gebeuren en de verordening wordt aangepast.

De toezichthouder WMO bemoeit zich met diverse voorzieningen, zoals het beschikbaar stellen door de gemeente van hulpmiddelen voor gehandicapten. Maar intussen heeft ook de raad een toezichthoudende rol en die wil via klachten en klanttevredenheid onderzoeken volgen hoe het gaat met de uitvoering van de WMO, benadrukte Frequin. In dat verband zouden de rapportages van de GGD dus welkom zijn.

 

 

 

Lees ook:Speciale gemeentelijke regeling voor gehandicapt raadslid
Lees ook:Landijsbaan De Poelster officieel geopend
Lees ook:Geemeente verbetert turnzaal Fit
Lees ook:Werkgroep bestudeert eigen bijdrage WMO
Lees ook:Raad: voorstel extra schoolruimte is overval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.