VVD: ‘Veeningen, schiet op met nieuwbouw Wending’

Victor Frequin

Victor Frequin

Onderwijswethouder Maaike Veeningen (D66) moet nu eens opschieten met de definitieve huisvesting van de school voor speciaal basisonderwijs ‘Wending’. Dat vindt VVD-raadslid Victor Frequin, die het vanavond in de raadscommissie Burgers en Samenleving laat weten.

Daarin komt het voorstel van de wethouder aan de orde de school tijdelijk te huisvesten in een deel van gebouw De Overloop aan de Asserring, wat € 280.000 kost.

De nu bestaande (ook al tijdelijke) huisvesting van Wending in het gebouw van de Westwijzer aan de Noorddammerweg voldoet niet. Maar het nieuwe ook weer tijdelijke onderdak kost wel heel veel, vindt Frequin.

De gemeente deed eerder al een toezegging Wending een definitieve huisvesting te bieden. Het meest voor de hand ligt volgens Frequin de bouw daarvan naast De Schakel, ook een school voor speciaal basisonderwijs. Dan hoeft er geen geheel nieuwe school gebouwd te worden en kunnen Wending en De Schakel samen optrekken met gezamenlijke voorzieningen.

Navraag bij de leiding van Amstelwijs die deze scholen onder haar hoede heeft, leert volgens het VVD-raadslid dat er geen blokkades zijn om deze nieuwbouw bestuurlijk en organisatorisch te realiseren. De medezeggenschapsraden van beide scholen gaan daarmee akkoord, zegt Amstelwijs. Ook die vinden het voor de kinderen de beste oplossing.

Druk

Frequin ziet dan ook geen reden om definitieve huisvesting van Wending verder uit te stellen. Het heeft nu al lang genoeg geduurd, zegt hij. “Daarbij komt dat de tijdelijke huisvesting bij De Overloop ook problemen kan geven. Het wordt daar wel erg druk”, denkt Frequin. Hij vindt dat de wethouder een heldere termijn moet geven waarbinnen Wending definitief (bij De Schakel) wordt gehuisvest. “Als dit snel kan, is het bedrag van 280.000 voor verbouw van De Overloop wellicht omlaag te brengen.”

 

Lees ook:GroenLinks vindt wantoestanden De Wending meevallen
Lees ook:Bijna 7 ton voor huisvesting scholen
Lees ook:School De Wending miserabel gehuisvest
Lees ook:Gemeenteraad wil ingreep bij De Wending
Lees ook:De Wending naar Westwijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.