Sporttest ‘Jump in’ gehouden op basisscholen

Bij de groepen 4 van diverse basisscholen is vorige week de sporttest ‘Jump-in’ gehouden. Om de leerlingen te laten ontdekken waar liggen hun sportmogelijkheden en talenten liggen.  Veel kinderen en ouders zijn namelijk op zoek naar een leuke en  geschikte  sport (-vereniging).  In Amstelveen is heel veel keus en het Sportbedrijf probeert door zijn programma’s kinderen al op de basisschool met veel sporten te laten kennismaken.

Om kinderen een wat gerichter sportadvies te geven en hen een bewustere keus voor een sport te laten maken werden vorige week op alle vier de Jump-in scholen sporttests afgenomen bij de groepen 4. Op de scholen De Wending, Joost van den Vondel, Pionier en het Palet-Zuid is door het bureau NBBS gekeken naar de fysieke en mentale vaardigheden van de kinderen. Zij  hebben allerlei fysieke tests gedaan en zijn geobserveerd bij een spel.

Uit de resultaten van deze test komt een wetenschappelijk onderbouwd sportadvies, gericht aan de ouders van de kinderen. Het staat ouders uiteraard volkomen vrij wel of niet iets te doen met dit rapport. Lekker blijven sporten bij de vereniging waar het kind al op zijn plek is, maar men kan het ook nog inschrijven voor JAP activiteiten in blok 3, waarvan de lessen in maart plaats zullen vinden.

 

Lees ook:Nieuw programma gezonde voeding en bewegen gestart
Lees ook:Programma beweging en goede voeding start op Pionier
Lees ook:Kinderen zorgden voor gezond eten in Alleman
Lees ook:BBA wil ‘totaalschool’: breder dan breed
Lees ook:Flitsend basketball op Joost van den Vondelschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.