Nieuw programma gezonde voeding en bewegen gestart

Sportwethouder Sport John Levie gaf vorige week op de school voor buitengewoon onderwijs De Wending het startsein voor het JUMP-in programma. Op een fruitshakefiets toastte hij met Ibrahim, die de accu had opgeladen om een fruitshake  te maken. Levie benadrukte het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen en de betrokkenheid daarbij  van zowel de school als ook de ouders. Studenten in voeding en diëtiek deden spelletjes en proefjes met groente en fruit in de klas. De kinderen mochten zelf 220 smoothies bij elkaar fietsen en onder leiding van Carrol Buenting studeerden zij een dans in die aan het einde van de ochtend aan de ouders en afgelopen maandag aan Sinterklaas werd getoond. Ondertussen kregen de aanwezige ouders van diëtiste Jolanda Brandse voorlichting over de dagelijkse voeding.JUMP-in start dit schooljaar op drie Amstelveense basisscholen: OBS De Pionier, RKBS Joost van den Vondel en SBO De Wending. JUMP-in is ontwikkeld door de GGD en DMO Amsterdam en wordt in Amstelveen begeleid door de GGD en het Amstelveens Sportbedrijf. In Amstelveen is de afgelopen jaren het programma ‘ On the move’ op basisscholen uitgevoerd en met JUMP-in worden de succesvolle elementen van On the Move behouden, aangevuld met de programma onderdelen van JUMP-in. Hoofddoel is een toename van de dagelijkse lichamelijke activiteit, de sportdeelname en gezonde voeding.

Programmaonderdelen zijn: Sport en Bewegen, Gezond Voedingsbeleid op school, Oudervoorlichting en Signalering van risicokinderen. Bij de organisatie en uitvoering wordt uitgegaan van bestaande initiatieven, structuren en lokaal sport- en zorgaanbod. Het programma wordt op maat ingevoerd, rekening houdend met de situatie op school en in de buurt.

Lees ook:Programma beweging en goede voeding start op Pionier
Lees ook:Dagje goed bewegen en gezond voedsel voor scholieren
Lees ook:Touwtje springen heet nu rope skippen
Lees ook:Buurtsportcoaches komen er als het Rijk mee betaalt
Lees ook:Jongleerlessen op school De Wending

3 reacties op “Nieuw programma gezonde voeding en bewegen gestart

  1. Levielieverniet

    Ik zag deze heer Levie op RTV Amstelveen , wat een zure azijnpisser is dat zeg , hij was verbolgen dat een aantal kindjes geen sportschoenen meegenomen had , hij trok de conclusie dat de ouders niet goed betrokken waren bij de opvoeding van hun kind .

      /   Beantwoorden  / 
    1. bratwurst

      Zou hij zelf een huisman zijn geweest die zijn kindjes op het potje zette?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Levielieverniet

        Denk het niet , hij zal het wel te druk met zijn carrière bezig zijn geweest , elke avond overwerken met zijn vriendin en daarna moe naar huis:)

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.