Kinderen zorgden voor gezond eten in Alleman

Zes kinderen hebben vorige week weer een diner verzorgd in wijkcentrum Alleman, voor alleenstaande ouders met hun kinderen uit de wijk Bankras / Kostverlorenhof.

Het project Gezond in de Stad stelde een team van zes kinderen samen uit de groepen 7 en 8 van de  scholen Kindercampus King, Omnibus en De Schakel, allen de scholen in de wijk. De kinderen leren bewuster te koken en te eten, krijgen kookvaardigheden en ontdekken tegelijkertijd waar hun talenten en kwaliteiten liggen want PR, koken, organiseren, luisteren, proeven, het hoort er allemaal bij. Dat is de opzet van het project.

De kinderen ontdekken zo hun talenten en kwaliteiten een dat heeft een positief effect op hun zelfvertrouwen, is de redenering van de organisatoren. Daarnaast wordt met dit project verbinding tussen de scholen en de kinderen uit verschillende scholen gelegd. Buurt (vrijwilligers/ouders) worden er bij betrokken en door training geschoold en wordt door te koken voor (kwetsbare) mensen uit de buurt verbinding met andere groepen gelegd. Kinderen die het traject van zes lessen hebben afgerond kunnen “ambassadeurs” worden van “Gezond eten in de Stad”.

Onder begeleiding van Maaike van den Busken (Praktijk Kindergevoel) hebben kinderen samen met een aantal ouders eerder dit jaar een diner verzorgd voor tien ouderen uit de wijk. Deze keer werden de alleenstaande ouders met hun kinderen uit de wijk verwend. Wijkcoach Dyane Stam (Vita Amstelland) heeft de families ontvangen in Wijkcentrum Alleman.

 

 

Lees ook:‘Sociaal koken’ in de wijk
Lees ook:Brandes met kinderburgemeester bij Sociaal Koken
Lees ook:‘Sociaal koken’ in Bankras / Kostverloren
Lees ook:Sporttest ‘Jump in’ gehouden op basisscholen
Lees ook:Kinderen koken voor de buurt dankzij Nescafé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.