GroenLinks wil opvang vluchtelingen in AV

Axel Boomgaars

Axel Boomgaars

Het was te verwachten, maar de vraag bleeg nog even: Wie komt als eerste. GroenLinks dus. Die begint over het Europese vluchtelingen-probleem en wil dat de gemeente opvang gaat bieden. De fractie vindt dat Amstelveen ook haar steentje bij kan dragen in de ontstane crisis en gaat bij het college van B&W aandringen op actie. In de aankomende ronde commissievergaderingen in de week van 14 september zal GroenLinks het college van B&W oproepen Amstelveen ook deel te laten nemen in de opvang.

De migratiestromen uit bijvoorbeeld Syrië en Eritrea, wegens de onrust in die landen, zal zijn effecten hebben op Nederland en Amstelveen, constateert GroenLinks. “Iedereen kan in het nieuws de hartverscheurende beelden zien van mensen die op de vlucht zijn,” zegt fractievoorzitter Axel Boomgaars. “Ook in Nederland zal daardoor de hoeveelheid asielaanvragen toenemen en wij vinden het belangrijk dat Amstelveen haar steentje bijdraagt om ook een deel van die groep welkom te heten.”

 Noodopvang

In eerste instantie zal het volgens hem nodig zijn (nood)opvang te bieden voor een aantal vluchtelingen dat geen dak boven zijn hoofd heeft en de asielprocedure moet doorlopen. De gemeente zou wat GroenLinks betreft in samenspraak met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) op zoek kunnen gaan naar een geschikte plek en ondersteuning.

Boomgaars: “Ik hoor van meerdere kanten dat ook veel Amstelveners wat willen betekenen voor deze mensen in de knel. GroenLinks vindt het ook simpelweg onze plicht mensen in nood niet te laten stikken. Amstelveen kan geen internationale crises oplossen, maar wel ons humane gezicht laten zien.”

 

Lees ook:GroenLinks wil duurzamer Eneco
Lees ook:GroenLinks: banenproject voor isolatie-achterstand
Lees ook:GroenLinks in actie voor café en nachtleven Uilenstede
Lees ook:GroenLinks: B&W gemakzuchtig met groen
Lees ook:GroenLinks: ‘Geld voor groene niet laten liggen’

3 reacties op “GroenLinks wil opvang vluchtelingen in AV

  1. Keesje

    Hoe je ook denkt over vluchtelingen, het is gewoon verstandig om al plannen op de plank te hebben liggen als Den Haag de gemeente een stel vluchtelingen toewijst.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Amstelveen kan inderdaad geen internationale crises oplossen, maar wel haar humane gezicht laten zien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Keesje

      Ach, de gemeente gooit nog wat sociale woningen in de uitverkoop. Echt een politiek van op de zaken vooruit lopen. Les 1 Hoe krijg je nog meer PVV stemmers. Erg handig!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.