GroenLinks: ‘Geld voor groene niet laten liggen’

Axel Boomgaars

Axel Boomgaars

Komt er nog wat van die ‘groene as’ aan de Nesserlaan?  Dat is zo ongeveer de vraag van de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad aan wethouder John Levie. Hij moet van die ecologische zone werk gaan maken, vindt fractievoorzitter Axel Boomgaars. Hij gaat de wethouder in de komende vergadering van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur aan zijn jasje trekken.  “Er is geld beschikbaar van de provincie en uit Den Haag, maar dan moet Amstelveen wel tijdig meewerken.”

Vorige week kwam Stichting Beschermers Amstelland met een bericht over de mogelijkheid de Groene As (de ecologische zone tussen Spaarnwoude en Amstelland) te voltooien door het deel langs de Nesserlaan voor dit natuurgebied in te richten. Volgens de stichting wil Amstelveen de daarvoor benodigde grond niet beschikbaar stellen. Wethouder Levie zou er nog geen standpunt over hebben ingenomen. Maar GroenLinks vindt dat de gemeente zo’n kans niet aan zijn neus voorbij mag laten gaan.

“Er moet snel worden gehandeld”, zegt Boomgaars. “De provincie lijkt positief en er ligt geld van het Rijk. Alles bij elkaar mogelijk zo’n 2,5 miljoen. Als de gemeente grond beschikbaar zou stellen, kunnen we bij de Nesserlaan een natuurgebied inrichten met ook veel ruimte voor fiets- en wandelpaden. Wij gaan ervan uit dat wethouder Levie zo’n kans met beide handen aangrijpt. Er zijn uitgebreidere en beperktere varianten mogelijk, daar kunnen we het over hebben, maar niks doen is geen optie.”

Een deel van het geld staat nu klaar voor verschillende projecten die vóór 2015 een bestemming moeten krijgen. Boomgaars: “Nu is dus het moment daar ja op te zeggen, anders is het geld mogelijk weg.”

 

Lees ook:Tuinvereniging tevreden over viering vierde lustrum
Lees ook:Ook ‘Beschermers Amstelland’ tegen golfcentrum
Lees ook:Kritiek BBA op gemeentelijke bijdrage 50 mille aan topsportclub
Lees ook:College weigert miljoen subsidie voor recreatie in polder
Lees ook:GroenLinks wil duurzamer Eneco

5 reacties op “GroenLinks: ‘Geld voor groene niet laten liggen’

  1. frank rikbek

    Axel, waar komt die eventuele groene strook dan te liggen. Ten noorden of ten zuiden van de Nesserlaan?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    De groene strook zou dan meteen aanleiding kunnen zijn om de Nesserlaan ECHT autoluw te maken. Een feest voor fietsers en voetgangers.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank rikbek

      Zeg Jan, weet jij misschien antwoord op mijn vraag?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Frank, weliswaar wat (erg) laat, maar toch…. De ecologische zone ligt aan weerszijden van de Nesserlaan over een lengte van 150 meter.

      /   Beantwoorden  / 
  4. frank rikbek

    Ik denk dat de gemeente aan de noordkant liever bouwgrond ziet. Kunnen ze echt wat centjes verdienen. Nu brengt het geen bal op, maar een leuk appeltje voor de dorst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.