Gemeenteraad wil talloze onderzoeken

2_Vragen_aan_burgemeesterMin of meer had fractievoorzitter Noomen van de VVD gelijk, toen hij zei dat heel die Kadernota – met de kaders voor de volgende begroting – wat hem betreft een hamerstuk mocht zijn. Wat hij als min of meer verplicht nummer en zijn collega’s in hun algemene beschouwingen zeiden, overlapte elkaar in overbodigheid. Toch rolden uit de discussie nog een dik pak moties, waarin meestal om wéér een onderzoek werd gevraagd, zoals naar de ‘effecten van het inschakelen van Jeugdhulpverlening bij het primaire onderwijs’’, waarmee de raad unaniem akkoord ging.

En verder hadden alle fracties het weer eens over duurzaamheid, ICT (een bodemloze put), de toename van woninginbraken (waaraan de politiek voorshands toch niks kan doen) en citymarketing (om Amstelveen wereldwijd op de kaart te zetten). B&W besloten een spaarpotje voor de toekomst te maken (‘sparen vooraf’), met het oog op de grote projecten als de A9 en Amstelveenlijn die de stad wachtten, maar daar moet dan wel in de raad over worden gepraat, zei een motie, waar GroenLinks en Oudercombinatie tegen stemden.

Napraten

Veel fracties besteedden veel tijd aan het napraten van de Kadernota, doorgaans met de conclusie dat zij de geplande uitgaven allemaal héél goed vonden. Al maakte men zich wel zorgen over de uitgaven voor ICT, die een bodemloze put lijken te gaan worden. Er moet geld voor uit Den Haag komen. Ook dat werd in een motie gezegd, die er bij B&W ook op aandrong de kwestie in de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aanhangig te maken.

En er moet een innovatiefonds voor zorg en welzijn komen, zei D66 in een door alle fracties – met uitzondering van de SP – aanvaarde motie. Als ‘aanjager’ om de zorg in Amstelveen te verbeteren, die overigens volgens B&W al goed is. En (komt ie weer) hoe dat fonds is te vullen moet weer eens worden onderzocht.

Ander gevraagd onderzoek: De mogelijkheden voor een beeldenroute van Oude Dorp naar Stadshart en het doortrekken van ArtZuid (op de Zuidas) naar Amstelveen.

Ook op klimaatgebied moet het nodige worden onderzocht, vindt de raad. Bijvoorbeeld wat er nodig is om tuinen te laten vergroenen, die nu steeds vaker worden betegeld (mede om natuurlijk in het kader van de duurzaamheid alle containers voor scheiding van afval te kunnen plaatsen). Ander woord voor onderzoek: Ik kaart brengen. Maar daar bleek het ongeveer bij.

 

Lees ook:SP weer tegen concept begroting
Lees ook:Raad eist op peil houden sneltram
Lees ook:Innovatiefonds Zorg en Welzijn op komst
Lees ook:Raad wil royale klachtenregeling bij zorg
Lees ook:Twijfels over versmalling Beneluxbaan

7 reacties op “Gemeenteraad wil talloze onderzoeken

  1. W.A.Bomgaars

    Beeldenroute, City marketing, nieuwe Internationale school … en tegelijk sparen.
    Hoe bedenk je het.
    Als inwoner van dit dorp zou ik graag willen weten (nieuw onderzoek) hoe mijn longen er ieder jaar op achteruitgaan als Schiphol zo doorgroeit en de “verdichting” toeneemt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. F. Wijlens

      @W.A.Bombaars,

      Als je niet tegen vliegtuigen kunt, dan moet je niet naast Schiphol gaan wonen. Een paar prutsers zo als jij zijn nog in staat om de complete economie in dit land om zeep te helpen. En ja, voor vergroening zal de economie het goed moeten doen. Maw, hoe meer jij jankt over Schiphol, hoe minder je zal kunnen vergroenen. Dat met die luchtvaart is overigens een mondiale aangelegenheid, daar zal jij, op gemeentelijk niveau, nooit iets aan veranderen. Het is slechts fantasie die je daar spuit.

        /   Beantwoorden  / 
      1. W.A.Bomgaars

        @F.Wijlens U speelt weer eens erg op de (verkeerde) man. Ik ben 70 jaar en geboren/getogen in een Amstelveen toen Schiphol nog net iets meer dan een veredeld weiland was. En deze prutser is weliswaar een politiek onbenul maar heeft in zijn leven (hopelijk) wel bijgedragen aan het welzijn van anderen. Mijn leefomgeving is drastisch veranderd en ik (en anderen in mijn omgeving) ben/zijn daarmee niet helemaal blij. Verstanden ?

          /   Beantwoorden  / 
  2. CeeBee

    Jammer dat de tegeltuinhype nu ook deze gemeenteraad heeft bereikt. Kennelijk staat al vast dát de tuinen moeten vergroenen zonder dat men weet waarover men praat. Even afgezien van het feit dat ik graag zelf wil uitmaken hoe ik mijn tuin inricht, om nog maar niet te spreken over hoe je e.e.a. gaat meten en handhaven, sta ik toch echt versteld van deze vooringenomenheid. Hoe verhoudt zich bijvoorbeeld het aantal vierkante meters bestrating en wegen t.o.v. het aantal vierkante meters tegeltuin in Amstelveen? Op basis van welk onderzoek of gegeven is vastgesteld dat en in welke mate de hemelwaterafvoer wordt belemmerd door betegelde tuinen? Over wat voor een hoeveelheden hebben we het eigenlijk? Kortom, waar hebben we het over?

    Schijnbaar doen die vragen er niet toe. Het onderwerp is immers ‘hot’ en de raad wil natuurlijk niet achterblijven. Niet dat er één raadslid vraagt om de feiten. Welnee, groen is in en daarmee basta. Het wachten is op de motie waarin wordt voorgesteld het Stadsplein volledig in te zaaien met gras, dan geeft de gemeente alvast het goede voorbeeld..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Stadsplein inzaaien met gras! Da’s een leuke !😂😂

      En oh ja, zijn al die onderzoeken niet een synoniem voor vooruitschuiven?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Amor fati

    Goed dat de SP – helaas als enige – tegen een innovatiefonds voor zorg en welzijn heeft gestemd. Het eeuwige hapsnap gedoe waar de gemeente goed in is. Geen structurele oplossing, nee dat gaat deze gemeente boven de pet. Men moet wel dankjewel kunnen horen……

      /   Beantwoorden  / 
  4. Daan Banaan

    Wanneer gaat de gemeente nu eens iets voor starters en lage (midden) inkomens doen? Een beeldenroute, nieuwe internationale school voor Indiase (?) expats{moet je kijken wat het commentaar zou zijn als het een moslimschool zou zijn} en sparen lijken me nou niet bovenaan het prioriteitenlijstje te staan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.