SP weer tegen concept begroting

Joep van Erp

Joep van Erp

Zoals gebruikelijk met de stem van de SP tegen is de gemeenteraad woensdag akkoord gegaan met de zogenoemde Kadernota, waarin de contouren voor de volgende begroting zijn vastgelegd. De SP wilde wel instemmen deze keer, mits de gemeenteraad instemde met door die fractie ingediende moties, waarin onder meer werd gevraagd te stoppen met het ‘peperdure’ re-integratie project om ook 50 Plussers aan een baan te helpen en van B&W te horen hoe die denken onder de huisvesting van statushouders niet die van Amstelveense woningzoekenden negatief te laten beïnvloeden.

“Chantage”, noemde VVD-fractievoorzitter Noomen de houding van de SP. Ook andere fracties stemmen in met de kadernota als hun eigen moties door de raad niet worden gesteund. Maar SP-fractievoorzitter Joep van Erp vond dat de Kadernota er een van de complete raad moet zijn en dan met de wensen van zijn partij ook wel eens rekening kan worden gehouden.

Voor de motie over de stand van zaken rond vluchtelingen met een verblijfsvergunning, een strategie voor het aan werk helpen van hen en onderzoek naar het draagvlak voor integratie, kreeg de SP overigens wel de stemmen van de ChristenUnie en het CDA mee.

De motie over het stoppen met re-integratietrajecten voor 50 Plussers werd mede ingediend door GroenLinks en de Ouderencombinatie (OCA), maar door de rest van de raad verworpen. Een amendement bij de Kadernota, met steun van de SP ingediend door de ChristenUnie, om het zogenoemde ‘sparen vooraf’ van de gemeente een wijkgerichte invulling te geven, werd door alle andere fracties verworpen. Dat gebeurde niet met amendementen van coalitiepartijen D66 en bbA/PvdA. Die kwamen er respectievelijk op neer 75 mille vrij te maken voor een zogenoemd stadsgesprek (om de burgerparticipatie te versterken) en 25 mille voor het ontwikkelen van een ‘Amstelveense visie op de bijdrage van kunst en cultuur aan welzijn’.

 

Lees ook:Gemeenteraad wil talloze onderzoeken
Lees ook:SP: Raat zet burgers soms tegen elkaar op
Lees ook:Raad heeft groen licht voor BIZ
Lees ook:Beantwoording schriftelijke vraag raadslid kost 1000 euro
Lees ook:SP: ‘College schuift molensteen A9-tunnel door

8 reacties op “SP weer tegen concept begroting

  1. Jan

    Meneer Van Erp, u wordt toch alleen maar gedoogd? Weet u dat nou nog niet? This is Amstelveen, Ven Urp.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Daan Banaan

    En ondertussen maar kankeren over lange wachtlijsten en starterswoningen, terwijl de luxeappartementen en villa’s als uit de grond schieten. Maar toch VVD en D66 blijven stemmen, want daar kun je door hard werken tenminste iets verdienen. Geloof je het zelf, kiezer?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Allochtoon

      “Geloof je het zelf, kiezer?”

      Ja.

      “En ondertussen maar kankeren over lange wachtlijsten en starterswoningen”

      Dat zijn de scheefwoners die daarover janken.
      Toevallig SP’ers.

        /   Beantwoorden  / 
  3. F. Wijlens

    Tja, het lijkt er op dat de SP beleid probeert te maken dat in mijn voorbeeld is. Nou, vieze vuile criminelen die met de meest grove mensenrechtenschenders kokketeren en tegelijkertijd een ideologie aanhangen die mijn familie een vrienden in een heropvoedingskamp willen stoppen kunnen doodvallen. Nooit en te nimmer zou ik daar op stemmen. Bij de VVD krijg je niet alles gratis, je weet dan wel zeker dat je niet verkracht, vermoord of beroofd wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. F. Wijlens

    Wist u trouwens welke politieke partij in dit land het meeste kapitaal aan het ophorken is? De SP, je zou er toch bijna over gaan denken om een socialistische revolutie te starten, de SP te gaan beroven en alle leden in een heropvoedingskamp te gaan stoppen. Bijna…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

      Ja, en? Doen Wijlens! Doen! Maar dat van die mensenrechtenschenders volg ik niet helemaal. Wie bedoelt u daarmee?

        /   Beantwoorden  / 
  5. Frank Bikker

    @ Wijlens. U kunt dat best vinden, maar zou u dat in lokaal of desnoods landelijk perspectief kunnen toelichten? Wat betreft de rijkdom van de SP . U weet net zo goed als ik dat dat komt doordat gemeenteraadsleden hun vergoeding in de partijkas storten. Dit weten ze van te voren als ze plaats nemen in een raad. Wat heropvoedingskampen betreft ; u wenst mij zo’n kamp toe , in ieder geval u suggereert het. U begeeft zich dus op hetzelfde niveau wat u van de SP beweert.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

      Wijlen F heeft het over heropvoedingskampen. Zinnig idee gezien zijn reactie. Maar anyway, je krijgt niet alles gratis maar als je VVD stemt voorkom je dat je verkracht wordt. Dat vind ik een knappe garantie. Ik denk van menig vrouw deze man wel eens zou willen spreken zolang hij nog niet wijlen is.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.