BBA neemt afscheid van haar gezicht in de wijk

image003De lokale partij Burgerbelangen (bbA) heeft afscheid genomen van Jaap Prent. Daarmee verliest zij, althans wanneer er geen opvolger voor hem komt, zo ongeveer de enige lokale politicus die altijd was te zien in wijkvergaderingen. In de wijken zijn, afgezien van verkiezingstijd, raadsleden vrijwel nooit te zien. In die zin was Jaap Prent een soort gezicht van de lokale politiek, primair van zijn eigen Burgerbelangen natuurlijk, waaraan hij sinds het prille begon was verbonden.

Vijftien jaar lang probeerde hij via de politiek de lokale samenleving te dienen. Hij maakte enige tijd deel uit van de gemeenteraad, later plaatsvervangend lid van raadscommissies (‘burgerraadslid’) en kende het ‘kleine leed’ van burgers, waaraan politici doorgaans voorbij gaan.

Dat bracht hij ook in tijdens fractievergaderingen, meldt de partij. Die zegt ook dat hij ‘met grote hardnekkigheid’ er bij de fractieleden op aandrong óók bijeenkomsten en vergaderingen in de wijken te bezoeken. Goeddeels tevergeefs overigens. “De burgers zijn vooral geïnteresseerd in wat in hun eigen straat gebeurt. Als vertegenwoordiger van die burger moet je je dat altijd realiseren”, zegt Jaap Prent. Daarmee raakte hij de essentie van de functie der lokale volksvertegenwoordigers.

Tijdens een strikt besloten bijeenkomst van fractie en bestuur werd maandag (6 februari) Jaap Prent gehuldigd en toegesproken. image008Fractieleider Jitze Bakker gaf er toe dat Prent het gezicht van BBA in de wijken was geworden en hoe hij de BBA– ers achtervolgde met een bestraffende opmerking als er iemand weer eens niet op een bijeenkomst in de wijk was geweest. Bakker: “Door Jaap wisten we precies wat er in de wijk gebeurde. Iedereen kende Jaap en Jaap kende iedereen “. Bestuursvoorzitter Paul van der Meer prees Jaap Prent om zijn loyaliteit, trouw en inzet voor de partij.

Het jongste burgerlid Jacqueline Höcker dankte Prent voor zijn steun, hulp en begeleiding tijdens haar eerste stappen in de politiek. “Ik voelde dat je het met liefde deed, en liefde kom je niet zo vaak tegen in de politiek”, zei ze. Waarvan acte. Linda Roos, oprichter en boegbeeld van Burgerbelangen tenslotte bood Jaap een gezellige bijeenkomst op een later tijdstip aan, waar hij en zijn vrouw Mary nog eens de leden uit zijn beginperiode kan ontmoeten. Jaap Prent zelf mocht deze korte huldiging afsluiten met het aansnijden van een speciale taart met een voor hem karakteristieke beeltenis er op.

 

Lees ook:Jaap Prent vervangt Linda Roos (bbA) in gemeenteraad
Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:bbA: jonge gezinnen in onbewoonde huizen
Lees ook:Burgerbelangen kruipt in haarvaten van de wijken
Lees ook:Gemeenteraad komt praten met wijk KKP

4 reacties op “BBA neemt afscheid van haar gezicht in de wijk

  1. Mevrouw den Hartog

    Kan iemand mij vertellen waar de partij Burgerbelangen voor staat ? Ik heb hun website doorgenomen en daar vind louter lovende woorden dat zij voor alle Amstelveners opkomt. Hmmm. Dat kan. Maar als je werkelijk voor alle Amstelveners wilt opkomen, waar kom je dan beleidsmatig op uit ?

    Dubieus vind ik de zinsnede uit het verkiezingsprogramma:

    “Daarnaast vindt bbA dat haar raadsleden integer dienen te zijn in hun doelstellingen en hun handelen in de raad.”

    Hmmm? Benadrukken dat je integer bent. Dat is niet zoals als je vraagt: dat boek wat jij leest, in welke tijd speelt dat zich af? “In de oorlog.” Dus het is een spannend boek waar de sfeer van je tijd voelbaar is?” “Nee, hoor. Er stond een zin in dat het zich in de oorlog afspeelde.”

    Waaruit blijkt dat BBA integer is? Ja, dat staat in het verkiezingsprogramma.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tomaat

      De laatste paar jaar heeft BbA maar één doelstelling gehad. Het dienen van de VVD. Jammer, maar waar.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hmm

    Welk spannend oorlogs boek was dat dan?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gerben

    Doe schepen in model. Ga aub daarmee verder, beste Jaap. Wanneer komt er weer een expositie in Amstelveen? En waar?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.