Gemeenteraad komt praten met wijk KKP

De lokale partij Burgerbelangen (BBA) heeft het voortouw genomen van een ontmoeting tussen lokale politiek en inwoners. Raadsleden uit alle fracties zijn volgens BBA donderdag 6 april aanwezig bij een zogenoemd ‘werkbezoek’ aan de wijk Keizer Karelpark. Er zijn overigens aparte bijeenkomsten voor ondernemers en overige wijkbewoners.

Onder het motto ‘Praat met de Raad’ zijn van 18.00 tot 19.30 uur ondernemers welkom in lunchroom Italy aan de Van der Hooplaan 231A en van 19.30 tot 21.30 uur wijkbewoners in het Rode Kruis gebouw aan de Van der Leeklaan 3.

Volgens BBA willen de raadsleden van ondernemers en bewoners horen hoe zij denken over onderwerpen als hun werk- en leefomgeving, orde, veiligheid, overlast in hun buurt, groenvoorzieningen, afval en openbare ruimten. De lokale partij zegt ook dat men met ideeën en suggesties zijn kan komen die de wijk kunnen verbeteren. Ook de wijkagent is aanwezig. “Hierdoor is er voor de ondernemers en de bewoners een uitgelezen kans met de politie en de politiek van gedachten te wisselen over wat er zoal in de wijk verbeterd kan worden”, vindt BBA. “Om zich op de bijeenkomst voor te bereiden zou het mooi zijn als – indien mogelijk – de bewoners en ondernemers hun ideeën over de leef-, woon- en werkomgeving van te voren even melden. Dat kan via [email protected].

 

Lees ook:Klachten over Coöp supermarkt Van der Hooplaan
Lees ook:PvdA langs deuren in Schilderswijk
Lees ook:Politiek café in Abina, ChristenUnie trekt wijken in
Lees ook:SMS-alert in Amstelveen niet mogelijk
Lees ook:Wijkagent volgens politie voldoende in wijk aanwezig

60 reacties op “Gemeenteraad komt praten met wijk KKP

 1. Rotary-vriendje

  bbA komt voor de burgerbelangen van Amstelveners op. Heel goed dat er een partij is die voor de belangen van Amstelveners opkomt.

  Burgerbelangen Amstelveen; een partij waar iedereen belang bij heeft. Zo lossen we problemen voor iedereen op. Niet alle gemeenten hebben het voorrecht om een partij te hebben die opkomt voor de belangen van haar burgers. Sommige gemeenten kennen de Leefbaren. Ook fijn als een stad leefbaar is, maar het dienen van burgerbelangen heb je als burger toch nét iets meer aan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Zeker als het alle burgers betreft.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Helemaal met jullie eens SP vrienden.

    De burger is in de meeste gevallen altijd een slachtoffer van de politieke willekeur.

    En daarom vertrouw ik ook BBA niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Maar wie vertrouw jij nou wel ? Iets met een waard en zijn gasten.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Mijn waard en bijna al (hoi Frank) zijn gasten onvoorwaardelijk.

        /  
  2. Rode Paprika

   Hahahahaah, deze partij komt vooral op voor de steun’trekkers’ , ik vergeet die opmerking van mevr. Roos nooit meer. En ook BBA’ eens hegje moet geknipt worden. Is dat inmiddels voor 5 eurootjes per uur gebeurd?? Kan jeetje een heel gezin van leven toch?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Vroeger ging ik wel eens naar ‘Praat net de Raad’. Dan kwam je in een zaal waar raadsleden, ambtenaren in groepjes met elkaar stonden te praten. Daar kwam je nauwelijks tussen. Die mensen zijn vooral geïnteresseerd in elkaar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Je moet natuurlijk wel iets nieuws te melden hebben.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

   Daar kan ik me alles bij voorstellen, Robert. Vriendelijk lachen en gedag zeggen is een kerncompetentie van bepaalde wethouders, maar kom niet te dicht bij.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Misschien waar, maar nooit geschoten is altijd mis geschoten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Frank, als alleen nieuwe kwesties aandacht krijgen, worden oude, slepende en verwaarloosde kwesties nooit aangepakt. Daarvan zou ik wel een paar voorbeelden kunnen noemen..

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    Dat is wat Frank zegt. Jouw kwesties zijn helemaal niet nieuw. Die zijn al zo vaak door jou verkondigd dat niemand nog wil luisteren.

    Jammer hoor, jezelf zo uitsluiten.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, ziet u wel dat het altijd PC is die op de off-topic persoonsgerichte toer gaat? Mijn advies: meteen verwijderen om de disussie niet te laten ontsporen in gekrakeel.

    TinusPC, hoe vaak heb jij dit al verkondigd? En toch blijf je het doen. Mij uitsluiten is jouw missie. Zeg maar obsessie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Waarom haal je mij er altijd bij?

     Obsessie?

     Maar ik ben het wel eens met Frank en Tinus Trekveer.

     Of was het een mislukte 1 april grap? Dat kan haast niet bij iemand gespeend van elke humor.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Iedereen die redeneert, reageert en schrijft als PC, is voor mij PC. Zo houd overzicht temidden van al die telkens wisselende schuilnamen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Nou ja, u noemde Annette Cornelisse van de gemeente al een trol, dus dat er van wisselende schuilnamen sprake is, laat ik ook maar voor uw rekening.

        /  
     2. PeterPC

      Dan is het ook niet erg als i.p.v. Robert van Waning, Hamas van Waning schrijf. Namen te over die op jou van toepassing zijn.

        /  
     3. Robert van Waning

      PC, waarom Hamas? Ten eerste weet iedereen mijn echte naam en ten tweede heb ik niets met Hamas.

      Ik heb wel wat met gewone mensen die vanwege hun afkomst uit Palestina werden verdreven en die sindsdien nog steeds door Israël worden beroofd, gediscrimineerd, bezet en onderdrukt.

      JB, ziet u wie hier weer over Palestina begint?

        /  
     4. Robert van Waning

      PC noemt mij Hamas Van Waning. JB heeft daar geen bezwaar tegen, maar hij verwijdert wel mijn reactie. Zo ligt het speelveld.

        /  
     5. Johan Bos

      Welke reactie is nu weer verwijderd?

        /  
    3. Robert van Waning

     JB, u weet wie wegduiken achter schuilmamen. Als u mij kunt verzekeren dat stalker Tinus Trekveer niet Van Faassen is, zal ik hem niet neer met PC aanspreken.

     Voorlopig is iedereen die redeneert, reageert, stalkt en schrijft als PC voor mij PC.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      U wilt mij kennelijk verleiden tot iets waar ik niet van plan ben. Ik kan alleen reacties uwerzijds, waarin u meerdere mensen in één keer noemt, niet toelaten. Zal ik ook doen om niet weer gemekker van betrokkenen te krijgen.

        /  
 3. Robert van Waning

  Is er een gespreksleider? Is er een agenda? Zal er een openbaar verslag met aanbevelingen komen? Hoe zal de raad omgaan met constructieve ideeën van burgers?

  Mijn ervaring is dat dit soort sessie geen enkel efect hebben op gemeentelijk bestuur en beleid, omdat de ambtenaren de dienst uitmaken en toch hun eigen onverbiddelijke gang gang.

  Ik heb destijds talloze bijeenkomsten van het wijkplatform bijgewoond, waar ook de ‘buurtregisseur’, enkele raadsleden en lokale verslaggevers aanwezig waren. Totaal zinloos. Die bijeenkomsten zijn gestopt vanwege onbetrouwbaarheid van de gemeente.

  Raadsleden praten wel rechtstreeks en individueel met ondernemers (vooral horeca en narkt), maar nooit met burgers. Het enige raadslid dat mij ooit rechtstreeks heeft benaderd was Floortje Gordon van D66.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kees

  ‘Ik heb destijds talloze bijeenkomsten van het wijkplatform bijgewoond, waar ook de ‘buurtregisseur’, enkele raadsleden en lokale verslaggevers aanwezig waren. Totaal zinloos. Die bijeenkomsten zijn gestopt vanwege onbetrouwbaarheid van de gemeente.’
  Onzin. Wijkplatforms houden nog steeds – minstens twee – vergaderingen er jaar. Vorige week was er nog een in Bankras en enkele dagen eerder in Elsrijk.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Kees, roep geen ‘onzin’ als je niet weet waarover je het hebt.

  Het bestuur van wijkplatform Stadshart heeft zichzelf opgeheven ivm onbetrouwbaarheid van de gemeente. Ik was toen al opgehouden met het bezoeken vd bijeenkomsten waaraan ik een paar jaar actief had deelgenomen. Het waren zinloze exercities in symboolgedrag.

  Raadsleden nemen (horeca)ondernemers nog wel serieus, maar gewone burgers niet.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Kees

  Volgens mij bestaat ook het wijkplatform Stadshart weer. Andere voorzitter. Maar het was het enige inderdaad dat zichzelf heeft opgeheven. Ik dacht dat u het over wijkplatforms in het algemeen had.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Annette Cornelisse was een onbekende naam die na één bijdrage meteen weer wegdook. Zij reageerde niet op de vragen die zij had opgeroepen. Dat is onfatsoenlijk trollengedrag.

  Alleen afschaffing van schuilnamen maakt eerlijke, fatsoenlijke en inhoudelijke discussies mogelijk.

  Sommigen maken misbruik van hun anonimiteit en het speelveld ligt niet gelijk.

  @Kees, ik schreef dus geen onzin. Excuses zijn op hun plaats.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   U maakt dus uit wat fatsoen is. Misschien heeft Annette doorgehad dat een discussie met u eindeloos wordt. Maar alles wat u onbekend is een trol noemen, geeft wel weer u u zich boven iedereen verheven voelt. In elk geval gebruikte mevr. Cornelisse geen schuilnaam, maar hef feit dat u haar niet kende is genoeg om voor trol te worden uitgescholden….

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Iemand met een onbekende naam die zich als een trol gedraagt, mag een trol worden genoemd. Die zijn er hier genoeg.

   Ik noemde Cornelisse trouwens geen trol, maar ivm haar gedrag vroeg ik mij alleen af of zij er een was. U had daar gewoon op kunnen antwoorden want u kent haar, blijkt nu pas.

   Mevrouw Cornalisse reageerde niet op mijn redelijke vragen. Dat was niet fatsoenlijk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Hier mogen dus alleen mensen reageren van wie u de naam kent? Is trol eigenlijk geen scheldwoord? Zal me een zorg zijn, maar u weet natuurlijk precies wat beledigingen zijn er wat niet.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rode Paprika

   Mevrouw Cornelisse bestaat echt. In dienst van de gemeente als communicatiedeskundige, maar helaas haar enige opdracht is het verkondigen van communicatie t.b.v. haar opdrachtgevers. En wie zijn dat? Juist ja. Dus waarschijnlijk teruggefloten. Niks heer Bos omdat zij geen zin heeft in discussie, maar omdat zij niet mag. Zo gaat dat namelijk tegenwoordig. Burgers zijn zgn. ‘onfatsoenlijk’…,en de Gemeente is ??? Fatsoenlijk naar haar inwoners toe? Mevrouw Cornelisse had hier geen reactie moeten geven en als zij dat wel doet, moet je dus de consequenties aanvaarden van een gesprek aangaan, anders had je dat niet moeten doen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    O, ik wist niet dat zij niet mag. Maar u bent beter op de hoogte van de verboden bij de gemeente dan ik blijkbaar. Tja, daar kan ik niet tegenop natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     Inderdaad heer Bos, u bent een journalist van niks. Geen onderzoeker iig. Mevr. Cornelisse had, als zij dan toch een reactie plaatst, ook op reaguurders moeten reageren. En sowieso haar achtergrond moeten meedelen. En de positie van waaruit zij haar reactie plaatst. Ik zei al dat ik haar heb ontmoet ihkv een soort ICT momentje samen met nog meer van die communicatie’deskundigen’. Blijkt ook nog eens dat die website van de Gemeente lekgevoelig is en totaal ondoorzichtig. Misschien een ideetje voor de heer Bos, die, zoals hij zelf steeds aangeeft nergens meer wordt uitgenodigd, eens een onderzoekje te doen? IPV afgeven op zijn reaguurders die hij zat is? Zwaktebod. Slachtoffers gedrag. Er zal wel een reden zijn waarom heer Bos niet meer wordt uitgenodigd, zoals hij het zelf verwoordt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Wat heeft dit nou met KKP te maken?

        /  
    2. Robert van Waning

     De ‘verheldering’ door mevrouw Cornelisse ‘namens de gemeente’ was on-topic vwb KKP. De reacties daarop zijn dat dan ook.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Dit ging over mij. Ik ben kennelijk verplicht op reacties te reageren. Onzin natuurlijk.

        /  
  4. PeterPC

   “Annette Cornelisse was een onbekende naam die na één bijdrage meteen weer wegdook. Zij reageerde niet op de vragen die zij had opgeroepen. Dat is onfatsoenlijk trollengedrag.”

   Het was een duidelijk antwoord. Dat je dat dan niet begrijpt is normaal. Maar dan moet je niet direct die dame gaan uitschelden voor trol.

   En dat door de man die zichzelf altijd uitgescholden vindt.

   Hoe treurig kun je zijn?

   Zo sluit je jezelf uit, kwets jankerd.

   Niemand wil met me praten bij ‘Praat met de Raad’. Wat een pathetisch gereutel.

   En verder wat JB zegt.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Frank Bikker

  Johan, zijn er niet 2 rvw ? Een is een trol en de andere de echte rvw.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Rode Paprika

  U bent journalist meneer Bos, dus zoek eens uit waarom Annette niet meer antwoordt???? IPV dat bij uw reaguurders te leggen. Over fatsoen gesproken…er wordt elders weer het woord Hamas gebruikt. Dat laat u weer eens staan. Wat is uw doel met dit blog?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Moet ik van alle reacties nagaan waarom die niet beantwoord worden? U geeft kennelijk ook al opdrachten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Dus de schrijver van artikeltjes moet ook al nagaan wat de motivatie van wel/niet reageerders hier is. Ik geloof dat rode paprika het dan niet duidelijk is wat de taak van een redacteur van een blog is. U mag al blij zijn dat er al soms gereageerd wordt door de redactie.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Frank, JB reageert erg selectief op sommige reageerders terwijl hij andere reageerders hun treiterige, off-topic en persoonsgerichte gang laat gaan. Dat is niet eerlijk en leidt tot ergernis en gekrakeel over dingen die niets met het onderwerp te maken hebben. Hamas, bij voorbeeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Ik vroeg alleen wat ik nou weer had verwijderd volgens u.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     JB, als een reactie na ruim vier uur nog steeds niet zichtbaar is, dan mag men aannemen dat die is geweigerd of verwijderd.

     U weigerde/verwijderde de Wikipedia-definitie van een ‘trol’. Het is iemand die op fora etc onder een schuilnaam valse berichten plaatst.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Ik heb meer te doen, u niet blijkbaar…

        /  
     2. Robert van Waning

      Hierop antwoordde ik dat ik een dagtaak heb aan het kritisch volgen van de lokale politiek en journalistiek. Die reactie heeft echter uw censuur niet mogen passeren. Willekeur regeert.

        /  
 10. Robert van Waning

  Mevrouw Cornelisse beantwoordde niet de door haar opgeroepen vragen. Zij had haar functie niet vermeld en gaf ook niet een email adres voor eventuele vragen.

  Het typeert de Amstelveense verhoudingen dat een lokale journalist zulk onprofessioneel en onfatsoenlijk gedrag van een gemeentelijke voorlichter verdedigt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   De journalistiek deugt hier niet, dat zij ik toch al. Maar ja, niemand is door Robert van Waning opgeleid, dus dat moest wel verkeer aflopen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   Kijk die Van Waning draaien en wegduiken na zijn onfrisse opmerking over mevrouw Cornelisse.

   Van Waning is een schande voor Amstelveen.

   Bah.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Dit bedoel ik hierboven (3 april, 8:50) met de ‘treiterige, off-topic en persoonsgerichte gang’ die sommige reageerders van JB mogen gaan zonder dat hij daar ooit iets van zegt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   PC, ik duik niet weg, want ik gebruik geen schuilnaam en ik beantwoord alle vragen en ik reageer ook op alle persoonsgerichte aantijgingen.

   Vwb mijn ‘onfrisse opmerking over mevrouw Cornelisse’ het volgende:

   Op 28/3 jl at 19:28 schreef ik onder het artikel ‘SP overweegt motie van afkeuring door Groenhof’:

   “Is Annette Cornelisse een schuilnaam van een trol? Of is zij geschrokken van de respons op haar ‘verheldering namens de gemeente’? Of vindt zij onze vragen brutaal? Of gelooft de gemeente niet in tweerichtingsverkeer met gewone burgers?”

   Op 21/3 at 19:12 had ik haar namelijk een paar redelijke vragen gesteld:

   - Klopt het dat er een hoorzitting over bezwaarschriften tegen de verbouwing van Groenhof wordt gehouden als de gemeenteraad daarover al heeft beslist?
   - U heeft het over het ‘spoedeisende karakter van de vragen’, maar had dat niet juist te maken met het feit dat het gemeentebestuur de bewoners te weinig en te laat heeft betrokken bij ingrijpende veranderingen in hun woonomgeving?
   - U schrijft dat de beantwoording van de vragen van de heer Adriaans ‘openbaar is gemaakt’ via raadsweb aan de raadsleden en via het persportal (op de site bij persportal/schriftelijke vragen) van de gemeente, maar gewone burgers hebben daar geen toegang toe. Niks openbaar, dus.

   Mevrouw Cornelisse heeft echter op geen enkele vraag van Frank en van mij gereageerd. Zij had ook haar functie niet genoemd en ook geen email adres gegeven voor evt vragen. Dat was onprofessioneel en onfatsoenlijk. Vandaar dat ik mij afvroeg of zij misschien een trol was, iemand die zogenaamd namens de gemeente schrijft.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Kunnen we dit geouwehoer eindelijk staken. Heeft niets meer met bezoek gemeenteraad aan KKP te maken. Heb het gezeur over diverse schuilnamen weggenomen. Zal wel op uw feiten berusten, maar die zijn anders dan de mijne.

      /   Beantwoorden  / 
 11. Frank

  Wat een ge oh.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Frank

  Rvw wordt lid van een politieke partij, als ze daar van uw geleuter gediend zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  Frank, op 28 maart 2017 at 14:37 schreef jij onder het artikel ‘SP overweegt motie van afkeuring door Groenhof’:

  “Mevr. Cornelisse hult zich nog zo veel dagen na dato nog steeds in stilzwijgen. Het gaat mij niet om het raadsweb , dat ontoegankelijk is voor de burger, maar om de omwonenden. Maw mevr. Cornelisse omzeilt heel duidelijk de door hr. Van Waning en mij gestelde vraag. Op deze manier beginnen mensen toch te schamperen over de veelgeroemde transparantie van de overheid.
  Weer een gemiste kans. Jammer!”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik stop het gezemel over mevr Cornellise nu.

     /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   Wat een geouwehoer van die schande van Amstelveen.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Rode Paprika

  welke reactie heeft volgens heer Bos WEL met KKP te maken???? Leuk om eens te horen welke hij wel of niet acceptabel vindt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Gaat tegenwoordig al weg voordat iemand het kan zien, omdat ik toestemming moet geven.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.