Jaap Prent vervangt Linda Roos (bbA) in gemeenteraad

Prent bij uitreiking Lintje (links burgemeester Jan van Zanen). Foto: amstelveenweb.com

Jaap Prent (79) komt voor Burgerbelangen Amstelveen (bbA) terug in de gemeenteraad, als opvolger van Linds Roos. Die neemt na 23 jaar eidn september afscheid van de raad. Zij was de oprichtster van de lokale partij, voortgekomen uit een actiegroep tegen de sloop van het voormalige Leger des Heilsgebouw naan de Amsterdamseweg (de actie mislukte trouwens).

Bij de benoeming van Prent is er rekening gehouden met het feit dat over een half jaar na zijn aantreden de raadsverkiezingen zijn. Jaap Prent is al bijna zestien jaar lid van bbA, was tot februari van dit jaar gedurende vele jaren zogenaamd burgerlid van de bbA-fractie (inhoudende dat hij wel in een raadscommissie, maar niet in de gemeenteraad zit).

In januari legde hij met het oog op zijn leeftijd die functie neer. Jarenlang was hij het gezicht van de partij in de wijken en wijkvergaderingen. Maar hij maakte ook naam als de beschermer van de Amstelveense monumenten met name van de banpalen en historische verdedigingswerken. Zijn motto was: luisteren naar de Amstelveense burger.

Bij zijn afscheid zei Prent dat bbA altijd nog een beroep op hem mocht doen. Dat is nu dus gebeurd. Dankzij hem heeft de partij nog contacten in de wijken en sociale contacten. Prent is onder meer actief voor het Sociale Steunpunt. “Ik vind dit zeer bijzonder en ben er trots op dat Linda mij heeft voorgedragen en dat Fractie en Bestuur dit overnamen”, zegt hij. “Mijn hart ligt bij bbA en dat heb ik altijd uitgedragen”.

 

 

Lees ook:BBA neemt afscheid van haar gezicht in de wijk
Lees ook:Prent (bbA): slecht onderhoud monumenten
Lees ook:Eigenaren willen banpalen niet kwijt
Lees ook:bbA: jonge gezinnen in onbewoonde huizen
Lees ook:Iedereen welkom bij afscheid Linda Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.